Societat

polèmica amb el mwc de fons

L’actuació policial al Palau provoca cinc ferits lleus

Fortes mesures de seguretat impedeixen l’accés a tota la Via Laietana

Els Mossos contenen els manifestants amb càrregues

A una persona se l’acusa d’haver agredit efectius policials

A la plaça de la Catedral es van produir escenes de tensió entre unionistes i independentistes

“Érem al davant del Palau de la Música quan uns vint policies ens han dit amablement que marxéssim, i ho hem fet, però una mica més enllà hem vist com algunes persones que no volien sortir rebien cops i queien a terra”, explicaven a aquest diari dues senyores, la Montse i la Maria, que havien anat a protestar contra Felip VI tan d’hora que encara no s’havia establert el fort perímetre policial que encerclava el Palau de la Música.

Eren les 18.30 hores quan se les feia sortir pel carrer Comtal, el mateix lloc on poc abans hi havia hagut un altre episodi conflictiu: “Hem vist venir cap a nosaltres uns quants policies que, amb càrregues i empentes, obligaven la gent a marxar més lluny. Jo anava amb la meva nena”, deia l’Oliver, vestit amb una dessuadora groga. “Han tret les porres i han demanat identificació a la primera filera”, explicava un fotògraf.

Les càrregues dels Mossos per contenir els manifestants que intentaven accedir a la Via Laietana van provocar cinc ferits lleus, que van ser atesos per ambulàncies, entre els quals hi havia la regidora de la CUP a Barcelona María José Lecha, que es va queixar per Twitter de l’actuació policial. Els Mossos van detenir una persona per haver atacat presumptament agents policials.

Tot l’accés a la Via Laietana estava bloquejat per furgonetes policials i efectius antidisturbis. A tocar de la plaça Urquinaona, des de les 17 hores, hi havia molts ciutadans convocats pels CDR armats amb cassoles i xiulets, cantant Els segadors i cridant Fora el Borbó! i Fem República. La Teresa, que venia de Roda de Ter, duia una safata amb nanses i flors gravades: “He fet tantes cassolades que he comprovat que aquesta és la que millor sona”, deia al costat del Jaume, de 67 anys, que tenia les mans ennegrides de tant fer sonar les tapes de cassola: “Al rei no l’hem votat i, amb tot el que està passant, que no ens queda ni una pensió digna, jo m’avergonyeixo de tenir DNI espanyol.”

Als carrers que van a parar a la Via Laietana s’aplegaven centenars de manifestants amb bufandes grogues i cartells republicans, fins i tot a la part baixa, per on anaven arribant els vehicles oficials, que eren xiulats amb molta força. Quan va arribar el rei, es va sentir l’himne de Riego des d’un balcó. El carrer Joaquim Pou era ocupat per un grup de persones amb banderes espanyoles i de Tabàrnia que entonaven crits de Puigdemont, a prisión. La convivència entre independentistes i unionistes va ser pacífica, excepte en algun moment, com ara quan van confluir a la plaça de la Catedral, que van haver de ser separats pels Mossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia