Societat

Els pressupostos de barri a Santa Eugènia i Can Gibert tiraran endavant “com sempre”

“Els pressupostos participatius tiraran endavant aquest any a Santa Eugènia i Can Gibert del Pla com ho han fet sempre i com es fa a tots els barris de la ciutat”, va assegurar ahir un dels dos regidors responsables d’aquests barris de Girona, Narcís Sastre, després que divendres la Mancomunitat de Santa Eugènia-Can Gibert fes públic un comunicat en què anunciava que no pensava prendre part aquest any en el procés dels pressupostos de barri. La mancomunitat va deixar clar que no pensava presentar-hi cap proposta de projecte integral, a diferència del que havia fet en totes les edicions anteriors, i que, a més, les associacions de veïns dels dos barris no conduiran més les assemblees que es fan pels pressupostos participatius ni faran d’intermediàries entre les possibles propostes presentades i l’Ajuntament. Precisament, ahir a la nit hi havia prevista l’assemblea de Santa Eugènia-Can Gibert i ahir al matí va ser cancel·lada per part de l’Ajuntament. Sastre, però, va negar que tingués res a veure amb la decisió de divendres de la mancomunitat i va atribuir-ho a “una qüestió interna de quadrar agendes”. En aquest sentit, va afirmar que “segurament la setmana vinent es tornarà a convocar‘”.

La Mancomunitat de Santa Eugènia-Can Gibert ha decidit no seguir participant en els pressupostos de barris “després d’anys intentant canviar l’enfocament i el reglament actual”, segons van explicar divendres. Entre les seves crítiques hi ha que no només sigui per a inversions urbanístiques sinó també per a actuacions socials –cosa que consideren que el mecanisme actual “impossibilita i distorsiona–; que bona part de les accions que s’hi inclouen haurien d’entrar ja en els pressupostos ordinaris, i també que el sistema, “en lloc de cercar el consens i l’acord mutu entre les diverses entitats i veïns per trobar les propostes més convenients, es converteix en una disputa per fer passar la teva proposta i aconseguir el finançament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia