Societat

municipal

habitatge social

Benefici fiscal i garantia de cobrament a qui aporti pis per a lloguer social a l’Escala

Detecten 271 habitatges desocupats permanentment, vuitanta dels quals són a mans de bancs

L’Ajuntament vol augmentar la borsa de lloguer assequible

La voluntat de l’Ajuntament de l’Escala és augmentar la borsa d’habitatges disponibles per a lloguer per a persones i famílies que es troben en risc d’exclusió social i ho vol fer donant les màximes facilitats possibles per tal que s’incrementi la borsa d’habitatges disponibles. Per això posa sobre la taula diverses mesures que esperonin els propietaris a fer el pas i posar al mercat el seu habitatge. Entre les mesures incentivades des de l’Ajuntament hi ha la subvenció en un 100% de l’impost de béns immobles (IBI) i de la taxa d’escombraries als propietaris que hi accedeixin i l’administració municipal també garantirà al propietari que aporti un habitatge a la borsa la garantia de cobrament del lloguer, la contractació d’una assegurança multirisc durant el període de lloguer i facilitarà també assessorament, seguiment i actuarà de mediador.

Entre d’altres mesures, l’Ajuntament de l’Escala també ha iniciat el procés per contractar un tècnic d’habitatge i obrir l’Oficina de l’Habitatge, com a punt d’informació i assessorament als ciutadans, i també com a eina de planificació i impuls de les polítiques d’habitatge.

L’Escala, municipi costaner, disposa d’escassa oferta de lloguer que no sigui turística i de temporada. A hores d’ara, són pocs els habitatges disponibles per a lloguer de tot l’any i de tots ells encara són menys els que tenen un preu assequible.

A l’any 2017, l’Ajuntament de l’Escala va encarregar a la Fundació Ser.Gi un estudi per identificar el volum d’habitatges buits existents al municipi per tal d’intentar que aquests es puguin incorporar al mercat de lloguer assequible. S’ha detectat que dels prop de 15.000 habitatges que hi ha a l’Escala, n’hi ha 272 de desocupats permanentment, sense causa justificada, per un termini de més de dos anys. No tots, però, podrien incorporar-se immediatament al mercat, especialment perquè els caldria obres de rehabilitació o condicionament. Segons l’estudi, hi ha uns 80 habitatges que són de titularitat de bancs i grans tenidors i hi ha 47 immobles que han estat ocupats irregularment. Dels 192 habitatges buits en mans de particulars, només una vintena de propietaris estan censats a l’Escala.

LES XIFRES

100
per cent.
Aquesta és la bonificació que rebrà en l’IBI i en la taxa d’escombraries qui posi el seu pis a lloguer social.
272
habitatges desocupats.
Aquesta és la xifra d’habitatges desocupats permanentment almenys dos anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES