Societat

societat

estudi del cis

La pensions preocupen més que el procés independentista a l’Estat, segons el CIS

Augmenta l’alarma per la corrupció i la sanitat

El baròmetre del CIS del mes de febrer posa de manifest un increment de la preocupació dels espanyols per les pensions, que ha passat del 4,8% al 8% respecte al mes de gener. Per contra, la preocupació pel procés independentista continua caient i se situa en un 11,3%, per sota del 14,9% del mes de gener, és gairebé un terç de la que es registrava a l’octubre del 2017, coincidint amb el referèndum de l’1-O, quan assolia el 29%. La preocupació per sanitat creix fins el 12,7% i avança la del procés independentista, i la violència contra la dona cau i passa del 4,6% al gener al 2,4% al febrer.

Els tres problemes principals continuen essent l’atur, amb un 65,5% de les respostes (tres dècimes menys que al gener), la corrupció, que creix més de tres punts i se situa en un 38,7% (35,1% al gener), i els polítics, a qui un 24,2% dels enquestats situa com a problema (24,3 al gener).

El baròmetre es va fer mitjançant 2.500 enquestes a 253 municipis entre l’1 i el 12 de febrer, quan ja s’anunciaven les mobilitzacions dels pensionistes que van culminar deu dies després, el 22 de febrer amb grans concentracions a les capitals de l’Estat. Les enquestes també es van fer en paral·lel a l’aparició de noves revelacions relacionades amb el cas Gürtel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia