Societat

Unes 8.000 persones es manifesten a Girona per defensar els drets de les dones

El manifest de les entitats convocants denuncia la “precarietat” i “l’assetjament laboral” del col·lectiu

Reivindiquen que la lluita feminista va més enllà del “binomi home i dona”

Unes 8.000 manifestants han participat aquest dijous al vespre a la mobilització organitzada pels col·lectius feministes autònoms a Girona, en el marc de la vaga general amb motiu del dia de la dona treballadora.

La concentració ha arrencat cap a les set de la tarda a la Plaça de Vi, on les entitats organitzadores han llegit un manifest. El text reivindica que “la lluita del feminisme” va “més enllà” del “binomi home i dona” i que hi ha “moltes identitats silenciades” Allà, algunes de les organitzadores han llegit un manifest i cartes de dones “silenciades”, com els transsexuals o les lesbianes que fan front “dia a dia al sistema capitalista i patriarcal”. També s’han llegit alguns textos escrits per dones que avui no hi podien ser presents.

Després d’una actuació de dones de la Colla Castellera Xoriguers de la UdG, la marxa ha recorregut les principals artèries de la ciutat. Ha passat pel mercat del Lleó, el carrer Joan Maragall i ha enfilat per la Gran Via Jaume I fins a Correus. Durant la manifestació les assistents han corejat consignes com “les dones sí podem”, “sense les dones no hi ha revolució” o “si en toquen a una, ens toquen a totes”.

Allà, s’ha llegit un nou manifest que denuncia que les dones estan constantment “exposades”. “Si denunciem, ens hem de veure exposades, si no denunciem som responsables de la situació, si no actuem no hem fet res i si actuem contra els agressors, som violentes”, alerta l’escrit. Per això, han dit, la “vaga d’avui” és també per “denunciar la precarietat i l’assetjament laboral”. En aquest sentit, han criticat el paper dels sindicats per secundar aturades parcials i han reclamat, en més d’una ocasió, que no s’exhibissin consignes de partits o d’altres organitzacions.

En acabat, la protesta ha enfilat de nou per la plaça Independència i el carrer Santa Clara fins al punt de partida, la plaça del Vi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona