Societat

Societat

Dia de la dona

Mobilització rellevant a Figueres i actes a tot l’Alt Empordà

Una manifestació de més d’un miler de persones va recórrer ahir al vespre diversos carrers de Figueres

Més de 1.000 persones van participar ahir a les vuit del vespre en la manifestació de Figueres, convocada a la placeta de la Rambla pel col·lectiu feminista i anticapitalista Les Garotes. A Roses, la Jonquera i Castelló i també en altres poblacions alt-empordaneses es van fer actes de suport a la reivindicació feminista.

Els concentrats a Figueres van recórrer diversos carrers de la ciutat. Abans de sortir es va llegir un manifest i es van donar consignes, entre les quals es va demanar als homes que se situessin al final de la marxa perquè ahir el protagonisme havia de ser de les dones. A la pancarta que encapçalava la marxa s’hi podia llegir: “Si nosaltres parem, s’acaba el món”.

La concentració es va fer a la placeta baixa de la Rambla i les concentrades van sortir pel lateral i van enfilar el carrer Sant Pau mentre es corejava “No hi som totes, falten les mortes” i “No són mortes, són assassinades”. Moltes pancartes fetes en el taller previ van enriquir el missatge de la marxa, que va tenir un seguiment molt destacat.

L’acte institucional de la ciutat s’havia iniciat una hora abans a l’Auditori dels Caputxins, espai que va servir per presentar també el projecte de corresponsabilitat de les tasques quotidianes impulsat des del consistori, perquè s’hi dugués a terme una xerrada de la doctora en sociologia Cristina Sánchez, i perquè s’hi fes el lliurament dels premis 8 de Març, Maria Rosa Ymbert, que anualment organitza la regidoria de les Dones amb l’objectiu de sensibilitzar els estudiants de segon cicle d’ESO de l’Alt Empordà sobre les desigualtats de gènere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia