Societat

SOCIETAT

El servei de recollida i neteja de Figueres ja és a concurs

El vistiplau del ple és del 26 de gener passat i la data límit de presentació d’ofertes per adjudicar-se el servei és el 10 d’abril

Es calcula que el nou contracte podria entrar en vigor l’octubre d’aquest mateix any

El servei municipal de recollida de residus sòlids urbans, servei de neteja viària i deixalleria de Figueres ja està en període de concurs, perquè aquelles empreses especialitzades que aspirin a responsabilitzar-se’n puguin presentar la seva oferta. El valor estimat del contracte és de 33.330.895 euros i la durada és de quatre anys amb la possibilitat d’una pròrroga per a dos més. La data límit per a la presentació d’ofertes és el 10 d’abril, de tal manera que si no hi ha entrebancs podrà entrar en vigor el darrer trimestre d’aquest any.

El cost del nou servei municipal de recollida dels residus sòlids urbans, el servei de neteja viària i la gestió i el manteniment de la deixalleria passarà dels 4.825.230 euros anuals actuals als 6.000.000 euros. El cost de la neteja viària serà de 2,9 milions d’euros (2,4 milions d’euros ara); el de la deixalleria, de 288.532 euros (219.000, ara), i el de la recollida de residus sòlids urbans, de 2,7 milions (2,1 fins ara).

L’any passat va expirar el vell contracte de neteja que era vigent dels del 2002. En aquests setze anys, Figueres ha crescut en 10.552 persones (un increment del 30%), de manera que es generen 21.057 tones anuals d’escombraries. En aquest temps han crescut zones urbanitzades al parc de les Aigües, el Rec Susanna, Fages de Climent, el sector industrial de Vilatenim Sud, el camí vell de Vilatenim, el sector industrial de la depuradora i el carrer Glòria Compte.

La majoria del ple de l’Ajuntament de Figueres va donar el passat 26 de gener el vistiplau al nou contracte d’escombraries i neteja viària per als pròxims sis anys, amb un cost anual de 6,1 milions d’euros. Està calculat que el nou servei s’aplicarà a partir de l’octubre d’aquest any. Hi van votar a favor els grups d’ERC, el PDeCAT, el PSC, Borrego, els exregidors d’Unió, el PP i CExF. Hi van votar en contra els tres regidors de la CUP, i es van abstenir els dos de Ciutadans.

LA XIFRA

33,3
milions d’euros
és el valor estimat del contracte, que tindrà una validesa inicial de quatre anys


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

Aigües de Mataró renova la xarxa de cinc carrers del barri de Cirera

Mataró
societat

Desconvocada la vaga de Nestlé després d’aconseguir millores al conveni

girona
societat

Detenen un home a Vic per la mort de la seva parella, desapareguda des d’abril

barcelona
transports

La tuneladora reprèn els treballs al tram central de l’L9

barcelona
estat espanyol

L’Audiencia Nacional jutja el jubilat de les cartes bomba

barcelona

La fiscalia alerta cal demostrar el trastorn mental de la dona que va matar la filla a Sant Joan Despí

barcelona
medi ambient

Barcelona passa de fase de sequera a fase d’excepcionalitat

barcelona
transports

L’aeroport del Prat suma 4,6 milions de passatgers a l’abril, un 9,5% més

barcelona

Vall d’Hebron estrena un espai de rehabilitació per a joves

Barcelona