SOCIETAT
El trasllat temporal al Firalet no desllueix la Fira de l’Embotit d’Olot
Força públic i valoracions positives, segons el consistori, tot i la superfície més ajustada del recinte per les obres al Firal
El certamen continuarà avui
La menor superfície del passeig Bisbe Guillamet no va ser, ahir, obstacle per al desenvolupament de la primera jornada de la Fira de l’Embotit d’Olot, reubicada, aquesta edició, al Firalet com a conseqüència de les obres de reurbanització en curs del seu emplaçament tradicional, al Firal. “Hi ha hagut força gent i els comentaris sobre la nova distribució han estat positius”, destacava el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, que destacava que els servirà d’“any de transició” per preparar el retorn previst al passeig de l’Escultor Miquel Blay el 2019.
La segona amenaça d’enguany, la previsió de xàfecs, també va respectar, ahir, el certamen. El programa d’activitats, amb protagonisme creixent dels productors artesans d’embotits, formatges i cerveses, i diversos tastos i maridatges a l’espai Tast de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, es va complir amb normalitat. L’altra novetat era el producte convidat, aquest cop el formatge de cabra de les muntanyes lleoneses, que va ser present a la fira acompanyat per les actuacions d’un grup de folklore d’aquella zona d’Espanya.
Avui, especejament
La fira romandrà activa fins aquest vespre. El plat fort, amb permís del producte, és la demostració d’especejament de porc a càrrec dels placers del mercat (11 h, davant l’ajuntament). A la tarda, també oferiran a la mainada l’oportunitat de presenciar com s’elaboren les botifarres. I hi haurà maridatge folklòric entre els lleonesos i els bastoners i grallers de l’Esbart d’Olot, abans de la clausura.
LES XIFRES
La penya Aoapix arrasa al concurs
Tres especialitats preparades per la penya dels Amics d’Olot del Porc i el Xai (Aoapix) es van imposar en el concurs d’embotits de la fira: els millors xoriço, llonganissa i fuet. Altres productors de la comarca també van destacar, com ara el Mas la Corda, de la Vall d’en Bas, amb el millor embotit singular. En l’apartat de botifarres, Nati Funosas va rebre la distinció a la millor botifarra negra i Sònia Puig va presentar la millor blanca.