Societat

SOCIETAT

El trasllat temporal al Firalet no desllueix la Fira de l’Embotit d’Olot

Força públic i valoracions positives, segons el consistori, tot i la superfície més ajustada del recinte per les obres al Firal

El certamen continuarà avui

La menor superfície del passeig Bisbe Guillamet no va ser, ahir, obstacle per al desenvolupament de la primera jornada de la Fira de l’Embotit d’Olot, reubicada, aquesta edició, al Firalet com a conseqüència de les obres de reurbanització en curs del seu emplaçament tradicional, al Firal. “Hi ha hagut força gent i els comentaris sobre la nova distribució han estat positius”, destacava el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, que destacava que els servirà d’“any de transició” per preparar el retorn previst al passeig de l’Escultor Miquel Blay el 2019.

La segona amenaça d’enguany, la previsió de xàfecs, també va respectar, ahir, el certamen. El programa d’activitats, amb protagonisme creixent dels productors artesans d’embotits, formatges i cerveses, i diversos tastos i maridatges a l’espai Tast de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, es va complir amb normalitat. L’altra novetat era el producte convidat, aquest cop el formatge de cabra de les muntanyes lleoneses, que va ser present a la fira acompanyat per les actuacions d’un grup de folklore d’aquella zona d’Espanya.

Avui, especejament

La fira romandrà activa fins aquest vespre. El plat fort, amb permís del producte, és la demostració d’especejament de porc a càrrec dels placers del mercat (11 h, davant l’ajuntament). A la tarda, també oferiran a la mainada l’oportunitat de presenciar com s’elaboren les botifarres. I hi haurà maridatge folklòric entre els lleonesos i els bastoners i grallers de l’Esbart d’Olot, abans de la clausura.

LES XIFRES

50
parades
amb diferents especialitats d’embotits, formatges i cerveses tenen cabuda al recinte de la fira.
24
pertanyen
a artesans i productors directes, una figura que el municipi vol prioritzar en detriment de revenedors.

La penya Aoapix arrasa al concurs

Tres especialitats preparades per la penya dels Amics d’Olot del Porc i el Xai (Aoapix) es van imposar en el concurs d’embotits de la fira: els millors xoriço, llonganissa i fuet. Altres productors de la comarca també van destacar, com ara el Mas la Corda, de la Vall d’en Bas, amb el millor embotit singular. En l’apartat de botifarres, Nati Funosas va rebre la distinció a la millor botifarra negra i Sònia Puig va presentar la millor blanca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES