Societat

El món casteller ratifica en l’assemblea de Manresa l’acord pels drets d’imatge

La Coordinadora de Colles Castelleres serà qui negociarà amb els operadors televisius

L’entitat aprova el pressupost per al 2018, per primer cop deficitari

Amb els Xiquets de Tarragona, en la persona de la seva delegada, Inés Solé, presidint la nova junta directiva, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha celebrat aquest cap de setmana, a Manresa, l’assemblea general ordinària. Entre els acords adoptats, el més rellevant va ser ratificar la cessió dels drets per a les retransmissions televisives a la CCCC, perquè aquesta negociï amb els operadors televisius, amb els mateixos criteris de l’acord signat l’any passat. És a dir, que continua sent la CCCC la que gestiona col·lectivament els drets.

Els representants de les colles que hi van assistir (37 amb dret a vot) també van aprovar el pressupost de l’entitat per al 2018, que per primera vegada és deficitari. La junta ho va justificar “per l’elevat creixement del cost de les assegurances d’enguany”, i va posar èmfasi en la necessitat que les colles “reflexionessin en clau de futur” sobre el sosteniment econòmic de la coordinadora.

El món casteller és a les portes d’iniciar una temporada que es presenta apassionant i que tindrà els seus punts àlgids en la diada de Sant Fèlix, a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès, el 3 d’agost, i sobretot en el Concurs de Castells de Tarragona, el primer cap de setmana d’octubre a la Tarraco Arena.

Nova junta de la CCCC

La crisi pels drets d’imatge de l’any passat va provocar dimissions en la junta directiva de la CCCC, començant per la presidència, en mans de la Colla Jove (la representativitat no és personal, sinó de les colles). Superada la crisi, calia nomenar una nova junta, i el 27 de gener, en una assemblea extraordinària es va elegir la candidatura única, encapçalada pels Xiquets de Tarragona i onze colles més. L’any que ve la presidència passarà a Gràcia i el següent, a Salt. Cal dir que en la nova junta no hi són ni els Castellers de Vilafranca, ni la Colla Vella ni els Minyons de Terrassa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia