Societat

salut

al·lèrgies

Els experts preveuen nivells de pol·len “per sobre de la mitjana” aquesta primavera

Els al·lergòlegs alerten que falten especialistes a la sanitat pública i que les llistes d’espera no paren de créixer

Els investigadors de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la UAB (ICTA-UAB) preveuen que els nivells de pol·len a l’atmosfera aquesta primavera siguin força importants.

Malgrat que es preveu una pol·linització tardana pel fred i la pluja intensa de les darreres setmanes, quan arribi ho farà amb concentracions de pol·len “per sobre de la mitjana”, especialment pel que fa a espècies com el plataner, la parietària, l’olivera o les gramínies.

Com cada any, els al·lergòlegs recomanen que les persones que notin els primers símptomes vagin al metge per ser diagnosticats i començar el tractament el més aviat possible. Això si, alerten també que la manca de professionals especialitzats a la sanitat pública està fent créixer les llistes d’espera.

Concretament, a data d’avui la mitjana d’espera dels pacients pendents de la primera és de 7 mesos i ja freguen les 10.000 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia