Societat

Dos ferits i l’atacant mort en un altre tiroteig en un institut dels Estats Units

Les tres víctimes eren estudiants d’un centre educatiu de l’estat de Maryland

Dissabte està convocada una gran manifestació contra les armes a tot el país

Els EUA van viure ahir un altre tiroteig en un institut del país, amb el balanç de dos estudiants ferits i un altre, l’atacant, mort. Enmig del moviment estudiantil per una reforma sobre l’accés d’armes, els fets reforcen encara més el missatge dels joves, que aquest dissabte han organitzat una manifestació que es preveu massiva pels carrers de Washington.

Els fets van passar a primera hora del matí al centre educatiu Great Mills High School, al sud de l’estat de Maryland i a poc més de 100 quilòmetres de la capital del país. Un estudiant de 17 anys, identificat com a Austin Wyatt Rollins, hauria disparat a una noia de 16 anys i a un noi de 14 anys, companys de l’institut.

El xèrif del comtat de St. Mary, Tim Cameron, va explicar que, segons les primeres investigacions, tot indica que l’atacant hauria tingut alguna “relació en el passat” amb la noia, que està hospitalitzada en estat crític, tot i que encara no s’ha confirmat totalment que aquesta sigui la raó del tiroteig. L’altra víctima està “estable”.

Després dels primers trets, la resposta dels agents de seguretat de l’escola va ser molt diferent de la viscuda a Parkland. Un d’ells va perseguir el tirador pels passadissos i s’hi va enfrontar. Rollins va quedar ferit amb l’intercanvi de trets amb l’agent, i va morir poques hores després per les ferides de bala. Alguns dels 1.600 estudiants de l’institut van explicar que tot va passar “molt ràpid”. “Ens preparem per a aquests casos i és el motiu pel qual resem perquè mai succeeixin. Ens hem enfrontat al nostre pitjor malson”, va dir el xèrif Cameron.

La majoria dels alumnes de l’institut Great Mills van participar la setmana passada en la jornada de protestes d’àmbit nacional que es va organitzar per demanar acció política contra els tirotejos en centres educatius.

Els fets d’ahir van tenir lloc 34 dies després de la massacre en un institut de la ciutat de Parkland (Florida), tiroteig on van morir 17 persones i flama que va despertar el moviment juvenil contra les armes que culminarà dissabte un mes d’accions i protestes amb una manifestació a Washington i 800 ciutats més de tot el món, sota el títol Marxa per a les nostres vides.

Els gestos de solidaritat i demanda d’acció es van multiplicar. “Necessitem més que pregàries”, va dir el governador de Maryland, el republicà Larry Hogan. “Hem de passar a l’acció, amb una legislació agressiva per a la seguretat a les escoles”, hi va afegir. Especialment significatius van ser els missatges que van arribar des del grup de joves de Parkland. “Som aquí per vosaltres, estudiants de Great Mills. Junts podem aturar això i fer que no passi mai més”, va piular Emma González, una de les cares més visibles del moviment activista antiarmes sorgit del tiroteig a Florida.

S’espera que més de mig milió de persones es concentrin dissabte als carrers de Washington, en una manifestació que tindrà la presència de celebritats i les actuacions d’ídols juvenils com ara Ariana Grande o Demi Lovato.

Psicosi a Texas per l’explosió de paquets bomba

Les autoritats de Texas continuen desconcertades per la sèrie de paquets bomba que estan explotant a l’estat i que, des de principis de mes, ja han matat dues persones i n’han ferit tres més.

Els casos es concentren al voltant d’Austin, i no es descarta cap hipòtesi. Si bé en un principi es creia que hi havia un motiu racial –les dues víctimes són afroamericanes i la ferida més crítica és d’origen sud-americà–, diumenge passat els ferits van ser dos homes blancs. L’últim paquet, la matinada de dimarts, va detonar en un magatzem d’una empresa de missatgeria. El president nord-americà, Donald Trump, va assegurar que qui hi ha al darrere d’aquests atacs és un “malalt”. La Casa Blanca va descartar “nexes aparents amb el terrorisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró