Societat

TRIBUNALS

Accepten un any i mig per haver agredit una dona i haver-ho difós a internet

Els dos nois van dipositar 60.000 euros per indemnitzar la víctima, força afectada per la difusió

Hauran de fer un curs d’acceptació de la diversitat de gènere

Els dos joves acusats de clavar una puntada de peu a una dona a l’avinguda Diagonal de Barcelona i difondre l’agressió per internet, en un vídeo que es va convertir en viral, van acceptar ahir penes de fins a un any i mig de presó i el pagament d’una indemnització de 48.000 euros a la víctima.

Els acusats –un dels quals va ser l’autor de l’agressió i l’altre el que va enregistrar el vídeo– van acceptar aquesta condemna de conformitat davant la titular del jutjat penal número 25 de Barcelona, que n’ha suspès l’entrada en presó amb la condició que no tornin a delinquir en dos anys i segueixin un curs d’acceptació de la diversitat, especialment en assumptes de gènere, i de prevenció de comportaments violents, demanat pel fiscal, segons informa Efe.

La sentència, que és ferma, condemna Mario García (veí de Toledo) a un any i mig de presó i Álvaro Gragera (de Huelva) a un any pels delictes de lesions i contra la integritat moral, amb l’agreujant de traïdoria i d’actuar amb un mòbil de discriminació per raó de gènere. El fiscal del servei de delictes d’odi i discriminació, Miguel Àngel Aguilar, demanava per a ells fins a tres anys de presó, i va acceptar rebaixar-los la petició de la pena per l’atenuant de reparació a la víctima, perquè van dipositar al jutjat fins a 60.000 euros per indemnitzar-la, i perquè van col·laborar amb la investigació.

L’agressió va passar el 22 de febrer de 2015, quan Mario García, rient, va donar una puntada de peu en el turmell a una dona de 48 anys que esperava un taxi a la Diagonal. Just abans de l’acció, va mirar cap al vídeo que feia el seu company, acció en què el fiscal veu premeditació. El fiscal va assegurar que la difusió del vídeo va tenir “un gran impacte” no només sobre la víctima, sinó també sobre “la resta de dones, afectant la seva relació amb l’espai públic”. Atès al seu caràcter “humiliant” , el fiscal va demanar que els agressors no es comuniquin amb la víctima i, si ho fan, que impliqui la seva entrada en presó. L’advocada de la víctima va compartir les peticions del fiscal, així com les acusacions popular exercides per Dones Juristes, amb la penalista Laia Serra, i l’Associació d’Afectats per Internet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia