Societat

La ‘Pesta negra’ arriba al Mercat Medieval de Calonge

La fira d’aquest cap de setmana incorpora nous espectacles

Ofereix més d’una cinquantena d’activitats

Com ja és habitual, Calonge rep la Setmana Santa amb una nova edició del Mercat Medieval, que proposa més d’una cinquantena d’activitats lúdiques i culturals ambientades a l’edat mitjana, a més d’una gran fira artesana, amb un centenar de parades de productes artesanals. D’aquesta manera, els carrers del centre històric retornen al seu passat medieval, amb fira de productes però també espectacles, exposicions i activitats itinerants que ambientaran la mostra tot el dia. Entre les novetats d’aquesta edició destaquen alguns espectacles nous, com ara Pesta negra, un muntatge de lluites i foc que té com a protagonista l’alquimista i gran mag Arcanus Arcànicus. D’enguany també sobresurt el torneig de cavalleria que, sota el nom d’El setge de Joan II el sense fe, oferirà en dues sessions una recreació històrica basada en l’alçament remença del segle XV dels pagesos contra els senyors.

La llarga programació es completa amb els espectacles que han tingut més bona acollida en les darreres edicions, com ara els vols de falcons, el torneig d’herois, els diversos espectacles itinerants als carrers o bé les propostes infantils, que diverteixen el públic més menut. Pel que fa a les exposicions, aquest any es podrà visitar la mostra Fil per randa, que recull les fotografies més espectaculars de les darreres fires. Tampoc no es pot perdre l’exposició d’armes i armadures de l’edat mitjana.

Dades d’interès:

Dates: 31 de març i 1 d’abril.

Lloc: al nucli antic.

Horari: De les 10 del matí fins a les nou del vespre.

Més informació: www.calonge.cat

Hostalric també s’immergeix en l’època medieval

Redaccio

Hostalric tornarà a lluir les seves millors gales a l’entorn de la tradició i la cultura medieval en la 22a Fira Medieval de demà i dissabte. Les activitats tenen com a escenari el nucli històric de la vila, el castell, el pati d’armes i el fossar del castell, el Portal de Barcelona, la cova Relliguer o el claustre de l’Ajuntament. Hi haurà un gran mercat, amb personatges i activitats pròpies de l’època, però també visites guiades al castell –es podrà entrar gratuïtament a la torre dels Frares i la muralla–, espectacles de falconeria, cercaviles amb trobadors, jocs d’arqueria, lluites de cavallers, tornejos medievals, teatre, espectacles familiars... La cloenda es farà diumenge amb l’esperat sopar medieval. Tindrà lloc al pavelló i espera 800 comensals. Des de primeres hores del matí es couran cinc porcs i una vedella i mitja, i es faran 500 litres de brou de pastor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia