Política

POLÍTICA

Talls de carreteres contra la detenció de Puigdemont

Una acció coordinada dels Comitè de Defensa de la República ha afectat l’AP-7 a Figueres i la N-II a Llers, que els Mossos han desallotjat

També aturen el trànsit a l’A-2 a Soses i la N-340 a Alcanar

Una acció coordinada pels Comitè de Defensa de la República (CDR) d’arreu de Catalunya amb la participació de desenes de persones ha tallat des de quarts de set del matí l’autopista AP-7 a la sortida 3 de Figueres Nord en els dos sentits de la marxa. Poc després de les deu del matí, els manifestants han decidit agrupar-se en un sol punt i deixar sortir els vehicles atrapats en direcció sud. El tall de l’autopista ha provocat fins a onze quilòmetres de cua.

Cap a les 12h, desenes de furgonetes dels Mossos d’Esquadra han arribat a l’A^P-7 i han començat a desallotjar els manifestants, molts dels quals estaven asseguts a terra. La policia els ha anat aixecant un a un. Des de’alguns CDRs s’ha donat per desconvocada la mobilització i s’ha demanat traslladar l’acció a la N-II.

Cap a quarts d’una del migdia, els Mossos havien tret totes les persones que ocupaven l’autopista a Figueres. Però l’acció ha continuat a la N-II a Llers, on també hi han intervingut els Mossos d’Esquadra, que els han desallotjat cap a les 14h.

Soses

Els CDRs han tallat també l’A-2 prop d’Alcarràs, a Soses (Segrià), en sentit Barcelona. Segons el Servei català de Trànsit, el tall s’ha produït al voltant d’un quart d’onze del matí i es registren retencions de mig quilòmetre en aquest punt de l’autovia.

Segons han informat els mateixos participants enalgunes piulades, la intenció dels CDRs era allargar la mobilització de talls de carreteres durant 24 hores.

Alcanar

També a quarts de nou els CDR han comunicat el tall de trànsit a la N-340 a les Cases d’Alcanar.

Cap a les 12h també s’hi han traslladat furgonetes dels Mossos d’Esquadra, que finalment han decidit desallotjar cap a quarts de tres de la tarda. Ha estat llavors quan els mossos han començat a preparar-se que la gent que tallava el trànsit a la carretera ha marxat, deixant la via lliure.

Barcelona

A Barcelona, el CDR de les Corts, entre altres, ha fet una crida a la participació en el tall de trànsit a la Diagonal amb Carles III des de quarts de vuit del matí. L’acció s’ha allargat prop d’una hora, fins que han acabat la protesta amb una nova crida a desplaçar-se “a les fronteres”, és a dir, a afegir-se a les mobilitzacions de Figueres i les Cases d’Alcanar.

Una trentena de persones han començat aquesta acció desplegant dues pancartes amb el lema “Cap a la República. Vaga General” i reivindicant la “Llibertat dels Presos Polítics”.

A quarts de nou del matí els CDR també han tallat l’Avinguda Meridiana de Barcelona, a l’alçada de Fabra i Puig.

La vintena de persones que han tallat la Meridiana, l’han reobert cap a les 9h i han seguit l’acció fent una marxa per Fabra i Puig fins a Virrei Amat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia