Societat

Vacances d’esquiar, descansar i menjar

El sector del turisme preveu plena ocupació del Pirineu i del litoral

Els viatges curts es faran a ciutats d’Europa

El Pirineu català estarà al cent per cent d’ocupació aquesta Setmana Santa. També Andorra. L’abundància de neu i la proximitat del destí el fan ideal per passar aquests pocs dies de vacances que són, sobretot, familiars. També estaran plenes les localitats de la costa catalana. En aquest cas el mal estat generalitzat de les platges a causa dels darrers temporals no suposa cap impediment perquè, de fet, amb aquestes temperatures la gent no va ben bé a banyar-se i prendre el sol sinó que aprofita l’estada a la costa per fer “turisme cultural i gastronòmic”, assegura Martí Sarrate, president de l’Associació d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave), que aquest any assegura que les reserves, tant per a estades interiors, com per a diferents localitats de l’Estat com a l’estranger, han augmentat un 8%. El que també ha augmentat, diu Sarrate, és “la previsió”, ja que la majoria de catalans que sortiran fora aquests dies ja fa setmanes, fins i tot mesos, que ho tenen reservat.

Aquestes vacances, com sempre les de Setmana Santa, també estan molt sol·licitades les ciutats espanyoles, especialment d’Andalusia (on regnen les processons), els viatges a alguna de les illes Canàries i a alguna de les illes Balears. També s’ompliran, segons els experts, els allotjaments del País Basc, Navarra i la Rioja. Pel que fa als viatges a l’estranger, com és habitual en vacances de no gaires dies, les destinacions més demanades són les grans capitals europees: Londres, París, Roma i Berlín al capdavant de tot. En segon lloc però ja trepitjant-los els talons, Praga, Budapest, Sofia, Zagreb i Dubrovnik i, com va passar per Nadal, algunes ciutats belgues, de moda per l’interès mediàtic del “govern de la República a l’exili”.

“Les persones que s’han pogut guardar uns dies i ara els ajunten per tenir una setmana o deu dies viatjaran, sobretot, a Nova York, a l’Orient Mitjà i al Carib”, confirma Martí Sarrate. També assegura que un país històricament predilecte per anar de vacances i que en els darrers anys havia caigut per culpa del terrorisme internacional com és Egipte, “s’està recuperant”, entre altres coses “perquè té una molt bona oferta a uns preus molt assequibles”. També s’està recuperant el destí de Grècia, que els darrers anys havia caigut per la profunda crisi que havia passat el país. Una altra zona que de fa anys també agrada molt als catalans que tenen una setmana és Tailàndia. Aquest cop, igual.

Segons l’observatori mensual de Cetelem (entitat bancària especialitzada en la concessió de crèdits al consum, online i targetes), els consumidors de l’Estat tenen pensat destinar al voltant dels 334 euros per persona a les despeses de Setmana Santa, un 6% més del que es van gastar l’any passat. Des que es va començar a fer aquest estudi l’any 2015 la intenció de despesa, diu Cetelem, s’ha vist incrementada de forma esglaonada un 33%.

Segons l’enquesta, el percentatge més elevat es troba en aquelles persones que pensen gastar-se de mitjana uns 223 euros, tot i que hi ha un 28% de consumidors que faran una despesa al voltant dels 900 euros. L’enquesta realitzada per Cetelem indica que durant aquests dies els ciutadans “sortiran a restaurants, descansaran, quedaran amb amics i viatjaran”, en aquest ordre. El Top 3 d’activitats preferides es manté igual que els anys anteriors tot i que canvien les preferències ja que enguany “anar de restaurants” se situa en primer lloc, al davant de “descansar” i “quedar amb amics”, que eren, l’any passat, en primer lloc. Segons l’enquesta, les visites culturals passen del 22,6% al 24,2% i la intenció d’anar a algun balneari puja quasi 3 punts respecte a l’any 2017.

LA XIFRA

8
per cent
més de viatges s’han reservat a les agències catalanes aquest any, segons confirma el sector.

LA FRASE

La majoria de gent que viatja fa més de dos mesos que ho té tot reservat
Martí Sarrate
president d’ACAVE

Renfe ofereix un 20 per cent més de places

Renfe ofereix un total de 3 milions de places per viatjar durant aquestes dies de Setmana Santa, del 23 de març al 2 d’abril, un 20% més del que és habitual. L’increment ja va començar el dia 23.

Catalunya lidera la contractació de treballadors

L’empresa de recursos humans Adecco manté que es crearan 28.170 llocs de treball, un 8% més que l’any passat, aquesta Setmana Santa a Catalunya. És la comunitat líder en contractes.

El Gremi d’Hotels de Barcelona tem una baixada

La ciutat de Barcelona estarà plena de turistes però el Gremi d’Hotels tem que l’ocupació baixi respecte a l’any passat. La previsió d’ocupació és del 80%, quan l’any passat va ser del 85%.

Visites guiades ‘a la carta’ a museus de l’Alt Urgell

Servei de visites a la carta al pou de gel d’Oliana i al d’Arfa, l’antiga farinera de Montferrer, el Museu de Raiers de Coll de Nargó, el de la Vinya i el Vi de Muntanya del Pont de Bar i de Trementinaires de Tuixent.

La Generalitat declara l’Any del Turisme Cultural

Amb motiu de la declaració del 2018 com a Any Europeu del Patrimoni Cultural per part de la UE, l’Agència Catalana de Turisme ha proclamat el 2018 com l’Any del Turisme Cultural a Catalunya.

Mapa de les processons en una web especialista

Si volen saber on es fan totes les processons i viacrucis de Catalunya per tal de triar, poden consultar la web Catalunyareligió. cat, un portal especialitzat en informació religiosa que n’ha fet un mapa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Activada l’alerta per pluges intenses a Barcelona i Tarragona

Barcelona

Nova iniciativa a la Garrotxa per garantir el relleu agrari

olot

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Col·labora amb projectes a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà