Societat

L’ocupació turística de muntanya s’acosta al complet

Les reserves a la Costa Daurada i el Maresme arriben al 85%, i a la Costa Brava se situen en el 70%, segons els operadors

Girona capital arriba al 100% d’ocupació dijous i divendres sant

La Setmana Santa es tancarà amb una ocupació excel·lent que s’acosta al complet al Pirineu i amb xifres més moderades a la costa, amb un 85% de reserves de mitjana a la Costa Daurada i d’un 70% a la Costa Brava. Al Maresme, l’ocupació hotelera també ha voltat el 85% i l’excepció ha estat una costa del Garraf que ha superat amb escreix unes previsions força pessimistes que auguraven un 50% de reserves i que s’ha catapultat fins al 95% d’ocupació, segons recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Les cases rurals de la Catalunya Central i de l’Ebre també han complert les expectatives amb un 95% d’ocupació en una Setmana Santa avançada.

Expectatives encertades

Les més beneficiades han estat clarament les comarques de muntanya: 100.000 forfets venuts i 85.000 turistes al Pirineu Occidental i a les comarques de Lleida (5.000 més que l’any passat) i 85% d’ocupació al Pirineu de Girona, amb l’epicentre de màximes reserves a les estacions de la Molina i Masella. Des de la Federació d’Hostaleria de les Comarques Gironines (FHCG) van explicar que ja s’esperaven que l’ocupació fos alta en aquestes zones i, en canvi, que fos “minsa” en localitats costaneres.

“La veritat és que aquest any la Setmana Santa ha arribat molt aviat i això ha afavorit les zones de muntanya”, explica la portaveu de la FHCG, Marina Figueras. En fer més fred, diu, els turistes s’estimen més destinacions de muntanya que no pas de platja. A més, recorda que només un 60% dels establiments del litoral estaven oberts. La portaveu també destaca el fet que diversos establiments de la costa han obert durant els dies de festa, però tornaran a tancar aquest dilluns un cop acabades les vacances. “El problema és que l’abril es fa molt llarg. Per això tanquen i al maig hi tornaran, quan comenci la temporada”, ha assenyalat Figueras.

Figueras ha explicat també que les accions dels CDR “perjudiquen” l’arribada de visitants estrangers, i que podrien afectar la temporada d’estiu. “El turisme de proximitat es mou igual, com s’ha demostrat aquestes vacances, però sí que podrien fer tirar enrere els que venen d’altres països”, ha reblat.

Tot i això, destinacions com ara Girona capital han tingut l’èxit assegurat. El president dels hostalers de Girona ciutat, Josep Carreras, explicava que l’ocupació ha estat “molt alta” i que fins i tot ha superat les previsions. En concret, divendres i dissabte els hotels han estat al 100%, en bona part per la processó de Divendres Sant, que, assegura Carreras, “porta molta gent”. Dijous el nombre de turistes també era alt, gràcies en bona mesura a la processó de Verges, que fa que molta gent s’allotgi a Girona. Per contra, diumenge el nombre de visitants ja va anar a la baixa i els establiments estaven al 75%. Carreras explica que això és degut al fet que bona part dels visitants que venen a Girona són de la resta de l’Estat, on ahir era un dia laborable.

A la Costa Daurada, l’Associació Hotelera Cambrils-Salou-La Pineda explicava que aquet any han obert 55 hotels, 10 menys que l’any passat, tenint en compte que la Pasqua ha estat molt primerenca, la qual cosa representa el 60% de l’oferta disponible. Les cases rurals de les Terres de l’Ebre han tingut una ocupació mitjana fins al dijous sant i han voltat la plena ocupació els dies forts de Setmana Santa, entre divendres sant i dilluns de Pasqua.

LA XIFRA

100.000
forfets
han venut les estacions d’esquí del Pirineu Occidental i l’ocupació al Pirineu de Girona ha estat del 85%.

La millor Setmana Santa a Lleida

Els allotjaments de les zones turístiques del Pirineu de Lleida han vorejat la plena ocupació durant aquesta Setmana Santa, considerada la millor de la dècada, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Les cases de turisme rural i els bungalous han penjat el cartell de “complet” a tota la demarcació i això suposa més de 6.700 places ocupades. El Patronat confirma les previsions inicials i calcula que aquesta Setmana Santa han passat per les comarques de Lleida fins a 85.000 turistes (5.000 més que l’any passat), que sumen unes 210.000 pernoctacions. El director del Patronat, Juli Alegre, parla d’una Setmana Santa “molt rodona”, amb una gran satisfacció del sector pels elevats índexs d’ocupació que s’han assolit. A les zones més turístiques i especialment les més properes a les estacions d’esquí, que tanquen temporada el dia 8, l’ocupació s’ha situat entre el 95% i el 100%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia