Societat

S’acusa Port Empuriabrava de posar traves a una entesa

Territori assenyala la concessionària i la fa responsable de posar dificultats perquè es tanquin els tràmits que portaran a un nou model de gestió

El Departament de Territori i Sostenibilitat assegura que la posició de la concessionària de la marina d’Empuriabrava, Port Empuriabrava, impedeix tancar els tràmits per articular un nou model de gestió dels canals, que passaria a assumir l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Des de Territori s’assegura que s’havia arribat a un principi d’acord entre les tres parts implicades a través del qual el consistori es faria càrrec del manteniment, la neteja i la vigilància dels 24 quilòmetres de canals navegables, unes funcions que, actualment, gestiona Port Empuriabrava.

Mentrestant, el Departament i l’Ajuntament estan realitzant una auditoria tècnica per “identificar” possibles deficiències en l’estat de conservació de l’espai i, si cal, “requerir” la seva reparació a la concessionària.

L’any 2013, Territori i l’Ajuntament de Castelló van anunciar que a principis de l’any següent el consistori passaria a gestionar el manteniment, la neteja i la vigilància dels canals navegables.

Durant els darrers anys, les tres parts han estat treballant per definir com s’articularia aquest nou model de gestió. Segons Territori, es va acordar que es basaria en “l’adaptació del títol de la concessió atorgant la titular (Generalitat) a l’Ajuntament la competència” d’aquests serveis i que la resta els mantindria l’actual concessionària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses