Societat

Breda consolida i amplia la tercera Fira del Monestir

Té lloc aquest cap de setmana juntament amb la Festa de l’Ajust

Es rostirà un porc que després es podrà tastar

Posar en relleu el patrimoni històric i arquitectònic de la vila, especialment el monestir de Sant Salvador, un cenobi benedictí del segle XI, és el gran objectiu de la Fira del Monestir, que aquest cap de setmana omplirà d’ambient i propostes el nucli històric de la vila. Així ho explica Andreu Pujol, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Breda, que ha treballat per oferir un programa més ampliat per “consolidar la fira, engrandir-la i donar-la més a conèixer”. Així mateix, amb el temps, a més d’aconseguir que s’identifiqui Breda amb la ceràmica però també amb el monestir, es vol reconvertir una part del monestir en el museu del poble, per això enguany es proposa una conferència sobre el Museu de Sant Feliu de Guíxols, que ja ha reconvertit el seu monestir en museu. Més novetats d’aquesta edició són l’ampliació dels espectacles, una degustació de vins del celler Scala Dei i una gran rostida de porc en directe, diumenge al matí a la plaça de l’Ajuntament. Després se n’oferiran tastets perquè tothom el provi.

La fira combina diferents activitats de la vida monacal però també altres atraccions, com un mercat medieval amb productes alimentaris i d’artesania. L’activitat més destacada són les visites guiades al monestir de Sant Salvador, que aquest any, com que s’estan fent excavacions arqueològiques al claustre, inclouran també les explicacions dels arqueòlegs que hi treballen. Tampoc no es pot perdre l’acte ja clàssic Dibuixem el Monestir, en què els membres del col·lectiu Urban Sketchers Girona es distribuiran durant tot diumenge al matí per diferents racons del nucli històric del municipi per dibuixar el monestir de Sant Salvador. Més propostes són diverses conferències, mostra d’oficis monacals, actuacions de faquirs i bufons, espectacles de foc, un campanar mòbil amb cinc grans campanes i dues rodes de Glòria que aniran fent tocs i voltejos per la mostra, presentacions de llibres relacionats amb diferents aspectes de la vida als monestirs... I tallers, d’entre els quals destaca el taller i tast de tisanes i herbes remeieres a càrrec del frare caputxí fra Valentí. La fira es clourà amb l’espectacle La Mort recorre carrers i carrerons.

També Festa de l’Ajust

Des de l’any 2016, la Fira del Monestir també s’associa amb la Festa de l’Ajust, que se celebra cada tercer diumenge després de pasqua, seguint una tradició que perdura des del segle XIII.

No hi faltaran actes com una cercavila amb els Gegants de Breda; la nit de festa al Cercle Bredenc amb els grups A Tribut FM i Leebets; el mercat sense diners ni intercanvi Agafa el que vulguis; una exhibició de ball en línia; sardanes amb la cobla Els Rossinyolets i la missa ssolemne en honor dels patrons sant Iscle i santa Victòria a l’església (www.breda.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES