Societat

Societat

Visita recíproca: de Salt a Lingen

Alumnes de l’institut Salvador Sunyer faran una estada en una ciutat alemanya que està agermanada amb Salt

La iniciativa es fa realitat amb la col·laboració del consistori saltenc i l’ajuda de Citylift, que assumeix els costos del viatge

La vila de Salt està agermanada des del 1998 amb la ciutat alemanya de Lingen, on faran una estada diversos alumnes de l’institut Salvador Sunyer i Aimeric. L’intercanvi ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament saltenc i l’aportació de l’empresa Citylift, que ha assumit de manera altruista les despeses del viatge. La companyia, situada a Mas Xirgu, té més de quinze anys d’experiència en la instal·lació i manteniment d’ascensors i aparells elevadors.

L’origen d’aquesta iniciativa es remunta al curs acadèmic 2016/17, quan, arran de la relació d’agermanament, uns estudiants de l’institut Berufsbildende Schulen Lingen Wirtschaft van venir a Salt. Un dels centres educatius de la població que van visitar va ser l’institut Salvador Sunyer. Després d’aquesta coneixença, el seu director, Xavier Otero, relata que es van posar en contacte amb el consistori saltenc, ja que veien interessant que la visita fos recíproca; és a dir, que els alumnes de Salt poguessin anar a Lingen. L’institut va preguntar a l’Ajuntament si hi havia alguna fórmula per ajudar a pagar les despeses que suposava el desplaçament, per la dificultat que diversos estudiants hi poguessin fer front.

Per donar un cop de mà, el consistori va contactar amb Citylift, els va explicar el projecte i el hàndicap per dur-lo a terme; i la companyia va trobar molt engrescador poder-hi contribuir. El director general de Citylift, Cayetano Pérez, manifesta que l’empresa assumirà els costos del viatge per facilitar-lo. I és que, tenint en compte els seus valors corporatius, fan col·laboracions i patrocinis en diversos àmbits, com ara l’esportiu i el social.

Xavier Otero assenyala que estan molt agraïts. Creu que l’experiència serà útil i enriquidora per obrir perspectives i s’espera que es vagi reeditant. Enguany, sis alumnes del cicle formatiu d’activitats comercials i dues professores participaran en el viatge, i partiran demà cap a Alemanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona