Societat

Olot reprèn el procés per expropiar pisos buits i posar-los a lloguer social

L’Ajuntament té com a prioritat els onze habitatges que disposen de cèdula d’habitabilitat d’entre els 103 que consten oficialment com a desocupats

El març de l’any passat, l’Ajuntament d’Olot va iniciar els expedients per expropiar, si fes falta, els pisos buits de llarga durada que hi ha al municipi per tal de posar-los a la borsa de lloguer social. Al desembre, arran del recurs d’inconstitucionalitat presentat pel govern espanyol, el TC va suspendre la llei catalana que permetia aquella iniciativa i, consegüentment, l’Ajuntament va aturar els expedients. Recentment, però, s’ha aixecat la suspensió i el consistori olotí ha reprès els tràmits, segons va explicar ahir en el ple municipal l’equip de govern (PDeCAT).

Un any enrere, l’objectiu a curt termini eren 31 habitatges concrets, una xifra que s’ha reduït a onze, que són els que tenen actualment cèdula d’habitabilitat. En total, a Olot hi ha 103 habitatges buits, segons el cens facilitat per l’Agència Catalana de l’Habitatge. Per ERC –principal partit de l’oposició– aquesta xifra és inferior a la real, segons va assenyalar el regidor Josep Quintana en el ple d’ahir.

L’anunci de la represa del procés es va fer arran de la convalidació del pla per a la mobilització d’habitatges buits i la seva inspecció, que la junta de govern ja havia aprovat. La convalidació va tenir el vistiplau de tots els partits, però tots van lamentar que no haguessin pogut participar en l’elaboració del pla. La CUP, per la seva banda, va reclamar un calendari i recursos per poder-lo executar.

LA FRASE

Comencem amb onze pisos, mentre que a Barcelona ho fan amb només cinc
Jordi Alcalde
REGIDOR DE L’EQUIP DE GOVERN

La mainada hi diu la seva

En un ple extraordinari que es va fer al matí, els regidors d’Olot van escoltar una representació del Consell d’Infants, que els va comunicar les peticions elaborades els darrers mesos. D’ aquest procés, a càrrec de 350 nens i nenes de cinquè de primària, n’han sortit quinze propostes: instal·lar als parcs infantils elements més adients a la seva edat; adequar espais per poder-hi jugar amb els familiars; organitzar més activitats per als infants que tenen discapacitats funcionals; instal·lar més tirolines i més llargues en més parcs; organitzar caminades populars gratuïtes un cop al mes; reparar les fonts que no funcionen i posar-ne als llocs d’esbarjo que no en tenen; condicionar un escape room adreçat a la seva edat i de caràcter educatiu; construir un parc d’aventura amb circuits de diversos nivells; fer un mercat de segona mà els ingressos del qual es destinin a activitats; buscar la manera que tots els nens i nenes puguin accedir als casals d’estiu; fer un parc per a animals de companyia petits; posar més lavabos i més nets a la via pública quan hi hagi fires i festes; fomentar la igualtat de gènere en els esports; millorar el parc del barri de Bonavista, i netejar millor la via pública durant les festes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA