Societat

Més de 1.500 llars en risc estalvien un 18% en factures

La Diputació de Barcelona ofereix auditories energètiques a famílies en situació de vulnerabilitat per reduir el cost de la llum, l’aigua i el gas

El programa retalla 370.000 euros de la despesa total

Les 1.540 auditories energètiques impulsades l’any passat per la Diputació de Barcelona en llars en situació de vulnerabilitat van permetre reduir un 18% les seves despeses en subministraments bàsics. El programa de la institució, que pretén combatre la pobresa energètica més enllà del pagament de les factures, té com a objectiu millorar l’eficiència energètica dels habitatges perquè es tradueixi en una disminució del cost de la llum, l’aigua i el gas i millorar així la qualitat de vida de les famílies.

El projecte es va engegar el 2017 en 212 municipis de la demarcació de Barcelona, intervenint en les llars que els serveis socials van assenyalar que tenien un major risc de pobresa. L’actuació consta de dues visites a domicili per analitzar les factures i els hàbits de consum. Els tècnics instal·len elements d’eficiència energètica, com ara bombetes de baix consum, temporitzadors per a l’apagada d’aparells o reductors de cabal per a dutxes, i assessoren sobre els contractes de subministrament, valorant si cal canviar de tarifa o d’empresa. Les actuacions han permès un estalvi global de 370.000 euros anuals, és a dir, una mitjana de 225 euros per família atesa, sobretot a través del pagament de la llum, on s’ha assolit una major reducció del consum.

“La pobresa energètica és un problema social en creixement a Catalunya”, va alertar ahir la responsable de l’àrea d’atenció a les persones de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, en el balanç del primer any d’implantació del programa, i va apuntar que els municipis de Barcelona “han arribat a duplicar les demandes de pagament de factures” els darrers anys. Les intervencions volen evitar ser un “pedaç” i convertir-se en una “solució a llarg termini”, va destacar el president de l’Associació Catalana de Municipis, David Saldoni: “Educar les famílies en eficiència energètica afavorirà que amb el temps puguin deixar de demanar ajuda per pagar les factures.” El programa, de caràcter bianual, té un pressupost total d’un milió d’euros i, enguany, preveu intervenir en 1.600 llars de 191 municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES