Societat

Desmantellada a Girona una fàbrica de llet falsa per a nadons

La policia espanyola deté quatre persones i intervé 9 tones de material

El producte no és nociu per a la salut però no té els nutrients necessaris per a l’alimentació dels petits i està produït i envasat sense cap requisit d’higiene i salubritat

La Policia Nacional espanyola (CNP) i l’Europol han desmantellat una fàbrica situada a Girona que envasava llet en pols falsa per a nadons. Quatre persones han estat detingudes.

L’operatiu ha permès intervenir 8 tones de llet en pols amb la qual s’omplien capses de cartró que imitaven els envasos de conegudes marques internacionals. La substància comercialitzada no és nociva per a la salut, però manca dels nutrients necessaris per a una alimentació efectiva del nadó. A més, es fabricava i envasava en absència de les mesures d’higiene i seguretat alimentària pertinents, cosa que podia ocasionar l’ingesta d’ingredients o traces no controlades per nadons al·lèrgics o amb alguna altra afecció.

L’organització comprava el producte a l’engròs a Polònia, a un preu d’1 euro per quilogram, i l’importava al costat de les capses de cartró impreses amb les marques que falsificaven i els seus embalatges interns. Una vegada al magatzem gironí, els quatre detinguts omplien els envasos de manera manual, sense complir cap requisit de salubritat i higiene.

La trama feia servir diferents formats per adaptar el producte a la comercialització del país de destinació, copiant diferents marques segons la popularitat.

El producte s’anunciava a través d’Internet a un preu de 10 euros per cada capsa de 600 grams. Lla distribució es feia a través d’una empresa de transports polonesa. El principal país de destinació era la Xina.

La investigació de la policia espanyola va començar arran d’un avís de l’Europol sobre una organització criminal polonesa que es dedicava a la falsificació de llet per a nadons d’entre un i tres anys. Les autoritats poloneses havien desmantellat una planta d’envasat de llet falsa en aquest país però no havien aconseguit detenir els responsables. Aquest fet hauria afavorit que la banda es traslladés a Girona la seu de producció.

La policia va detectar que la trama estava oferint el producte a l’engròs a través d’un web polonès, fora dels canals legals de distribució, i havia establert Barcelona com punt de lliurament de la mercaderia. Els investigadors van seguir dos membres de l’organització que van saber que s’havien de desplaçar a Barcelona des de Polònia. Aquesta pista els va portar fins a Girona, on els dos sospitosos es van reunir amb un possible amb el qual van accedir a la nau.

El cos policial va activar un operatiu argent davant la gravetat dels fets i va procedir a l’entrada i escorcoll del magatzem. Allà hi van trobar 30 palets amb 13.320 capses de llet en pols de diferents marques falses preparades per a la distribució i venda; 12.090 capses de cartró contenidores de paquets de llet; 15.000 caràtules de cartró; 24 capses de cartró que contenien 2.000 culleretes dosificadores de plàstic; 2.000 barres de cola, i 2 decapadores tèrmiques per fondre les barres. També es va registrar un domicili de Lloret de Mar, on es va localitzar documentació relacionada con l’activitat il·lícita.

Els agents van detenir quatre individus, tots de nacionalitat polonesa i amb antecedents en aquest país i Alemanya. Un d’ells esta considerat com a extremadament perillós per la seva relació amb delictes contra les persones al seu país d’origen. Tres dels detinguts han ingressat a presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona