Societat

Entitats amb art a Salt

Paradetes de més de 60 col·lectius i associacions omplen el passeig Ciutat de Girona

Davant la Coma Cros s’hi va fer un dictat popular i lectura de textos de Rodoreda

Roses de ganxet, cues de drac de roba, originals titelles de dit, punts de llibre i flors de paper amb finalitats solidàries, llibres nous i l’intercanvi d’altres de segona mà per tal que tinguin molta més vida, roses naturals de totes les gammes de colors, i tastets gratuïts, com ara de te. El passeig Ciutat de Girona va ser ahir el punt neuràlgic de la diada de Sant Jordi a Salt. Tot el seu traçat es va omplir d’un extrem a l’altre amb parades de més d’una seixantena d’entitats i de col·lectius locals, d’associacions de veïns, d’AMPA, de l’Ajuntament, de llibreries i dels grups polítics municipals. S’hi va respirar art, bon ambient, riquesa i diversitat cultural, i també reivindicació política i social. Entre la llista d’activitats, hi va haver un taller de llaços grocs i en moltes de les parades hi lluïa una pancarta penjada amb les següents frases sobreimpreses: “Tothom és de casa. Salt diu no al racisme.”

El consistori va instal·lar a l’inici del passeig un escenari on es van fer espectacles infantils. Paral·lelament, un altre dels epicentres va ser la plaça de la Coma Cros, on el Consorci per a la Normalització Lingüística va realitzar un dictat popular de textos de Manuel de Pedrolo i la biblioteca Iu Bohigas va organitzar una lectura de fragments de la novel·la La mort i la primavera, de Mercè Rodoreda.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, i la regidora Isabel Alberch van anar a visitar i portar roses a tots els residents de Les Vetes i als del casal de gent gran Les Bernardes. A banda, a les 18 h, va començar a la plaça del Barco de Girona una marxa a peu fins a Salt. La manifestació, convocada per l’Espai Antiracista i l’Ateneu Eugenienc, va aplegar un centenar de persones i era un any més en rebuig a la presència de la parada de PxC. En arribar al passeig, però, no van poder concentrar-se davant la paradeta per un cordó policial que barrava el pas. Minuts més tard, els manifestants van continuar caminant rumb a l’escenari, on van actuar Yacine & Massi; la coral Salvadora Catà; es va llegir el poema Me gritaron negra i, en els parlaments, hi va haver mostres de suport als imputats pels talls a l’AP-7 i al TAV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia