Societat

Concentracions de rebuig a la sentència de ‘La Manada’

Entitats i associacions criden a manifestar-se aquesta tarda contra la decisió del tribunal de condemnar els acusats per abús sexual però no per violació d’una noia a Pamplona

A les set del vespre hi ha convocades mobilitzacions a Barcelona i Tarragona, i a les vuit a Girona i Lleida, entre altres.

La sentència sobre el cas de La Manada ha generat indignació arreu de l’Estat. Entitats, col·lectius feministes, partits i sindicats han convocat mobilitzacions aquesta tarda davant els ajuntaments de protesta per expressar el rebuig a la sentència de l’Audiència de Navarra, que condemna els acusats d’agredir sexualment una noia a Pamplona a nou anys de presó però conclou que els fets van ser un delicte continuat d’abús sexual i no una violació en grup.

La pena dictada per l’Audiència, nou anys, és molt menor a la sol·licitada per la Fiscalia –prop de 23 anys per diversos delictes– i per l’acusació particular 25 anys pels delictes d’agressió sexual continuada i per robatori amb intimidació. La resolució judicial, amb el vot particular d’un magistrat a favor de l’absolució, ha fet bullir les xarxes socials, des de les quals s’han convocat les protestes. Etiquetes com #EstaEsNuestraManada #YosíTeCreo #NOesNO o #justiciapatriarcal s’han convertit ràpidament en tendència.

A les set del vespre hi ha previstes mobilitzacions a la plaça Sant Jaume de Barcelona, a la Plaça de la Font de Tarragona, a la plaça de la Vila de l’Hospitalet de Llobregat, a la plaça Mercadal de Reus, a la plaça del Blat de Valls, a la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet, a la plaça de Sant Roc de Sabadell i davant l’Ajuntament de Terrassa, i davant l’Ajuntament de València, entre altres.

A les vuit hi ha convocatòries a la plaça del Vi de Girona, a la Plaça de Paeria de Lleida, a la plaça de l’Àngel de Tortosa, a la plaça de la Cort de Palma i davant l’Ajuntament de Castelló.

Els fets es van produir durant els Sanfermines de 2016 a Pamplona. Els cinc acusats, cinc homes pertanyents a un grup conegut com La Manada va violar una jove, que aleshores tenia 18 anys, li van sostreure el mòbil i van enregistrar l’agressió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES