Societat

El 1r premi de la Grossa de Sant Jordi cau al Palau d’Anglesola i Balaguer

El sorteig celebrat a l’Auditori de Girona ha donat el primer premi al 46023

El primer premi de la segona edició del sorteig de la Grossa de Sant Jordi ha estat pel número 46023 i s’ha venut al Palau d’Anglesola (Pla d’Urgell) i Balaguer. Cada bitllet està premiat amb 100.000 euros. En concret, s’han venut 19 tiquets al bar S’Abril Espai Alternatiu, del Palau d’Anglesola, i tres més en un estanc del carrer Sanahuja de Balaguer.

El segon premi ha estat pel número 06141 i s’ha venut a Granollers. Cada bitllet de 5 euros està premiat amb 32.500 euros. S’han venut cinc tiquets en un estanc del carrer Vallespir de la capital del Vallès Oriental, ciutat on també s’han venut 20 tiquets del tercer premi.

El tercer premi ha estat pel número 46958 i ha estat venut íntegrament a Granollers. Cada bitllet està premiat amb 15.000 euros, i se n’han venut 20 a un supermercat Caprabo del carrer Joan Prim.

Pel que fa al quart premi, és per al 58219 i s’han venut 20 dècimes al supermercat Esclat d’Olot, situat al carrer Josep Tarradellas número 3; un dècim al Quiosc Amaya de la Carretera de Sants i un dècim més es va adquirir per Internet. Cada un d’ells està premiat amb 5.000 euros.

Finalment, el cinquè premi del sorteig de la Grossa de Sant Jordi ha estat el número 61488. Cadascun dels tiquets ha estat premiat amb 2.500 euros. Un total de 20 tiquets han estat venuts a l’hipermercat Esclat de Lleida, al carrer Enginyer Antoni Llobet. Un tiquet ha estat venut en un estanc del carrer Pere Badia de Torredembarra (Tarragonès) i un altre ha estat venut per internet.

Aquest any, el sorteig se celebra a l’Auditori de Girona. L’alcaldessa, Marta Madrenas, ha remarcat que tots els països tenen loteria. “La Grossa és la loteria de la República catalana”, ha afirmat.

La Generalitat ha donat per consolidat el sorteig de la Grossa de Sant Jordi. En aquesta segona edició, han venut un 5% més de bitllets que l’any passat. El secretari d’Hisenda, Albert Castellanos, ha afirmat que s’han venut el 71% de les butlletes de tots els números que s’havien emès. “Estem agafant el que volem que es converteixi en una costum, que és el llibre, la rosa i la Grossa per Sant Jordi”, ha afirmat Castellanos.

De fet, el secretari ha obert la porta a instaurar un tercer sorteig que s’afegeixi a les actuals grosses de Cap d’Any i de Sant Jordi i ha volgut subratllar el caràcter solidari de les rifes perquè els diners recaptats es destinen a projectes socials. Entre les dates que tenen sobre la taula per al tercer sorteig hi ha Sant Joan o l’Onze de Setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES