Societat

Els cervesers artesans es troben a Lloret

Birrasana ha reunit aquest cap de setmana 35 marques, sobretot catalanes

La vuitena edició del festival Birrasana ha estat, aquest cap de setmana, l’espai de trobada de 35 marques de cervesa artesana així com de centenars de visitants. Nascuda a Blanes, des de fa dos anys aquesta fira s’organitza a Lloret, on sembla que s’ha consolidat.

Sota una gran vela, instal·lada a la Caleta, hi havia 23 estands individuals i un altre –del Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana de Catalunya– en què, de manera rotativa, dotze elaboradors mostraven el seu producte. S’hi podia degustar i comprar cervesa d’aquí, però també d’altres punts de l’Estat espanyol, Itàlia i Hongria. Als taulells hi ha hagut un total de 159 cerveses diferents. En el programa de mà de la fira s’incloïa una fitxa de cadascuna. Paral·lelament, s’han ofert tastos, tallers de maridatge amb aliments de proximitat (amb el segell Girona Excel·lent) i espectacles musicals, i ahir es va presentar el llibre Les 60 millors cerveses artesanes de Catalunya (Cossetània), de Roberto Pérez i Cristina Nicolau. L’oferta es completava, a l’exterior de la vela, amb un espai de furgoteques i de jocs per a mainada.

Els germans Josep i Kevin Andreu (Cervesa Marina, de Blanes), els organitzadors, expliquen que l’objectiu del festival és mostrar la cervesa artesana com un producte gastronòmic. “Per entendre’ns, això no és una Oktoberfest; la gent ve a degustar cerveses”, van manifestar ahir. Segons el seu parer, les cerveses artesanes estan en expansió, sobretot com a producte de qualitat en el sector de la restauració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia