Societat

Les motos tenen cinc cops més risc d’accidentar-se

Són el 14% del trànsit als accessos de Barcelona però tenen el 41% dels accidents

Els conductors que van en moto i diàriament entren i surten de Barcelona tenen cinc vegades més possibilitats de tenir un accident greu o mortal que els conductors que entren i surten diàriament de Barcelona en cotxe. Un estudi presentat ahir pel RACC assegura que tot i que les motos només representen el 14,7% del trànsit als accessos de Barcelona (131.499 desplaçaments diaris), pateixen el 41,2% dels accidents greus i mortals.

Entre el 2010 i el 2016, anys en què no ha deixat de créixer el nombre de motos que cada dia entren i surten de la ciutat, també perquè molta gent s’ha desplaçat a viure fora i les dues rodes costen menys d’aparcar i són un transport més ràpid, s’han mort 35 motoristes a les vies d’accés a la ciutat. Des del 2008, diu el RACC, el nombre de desplaçaments en moto entre Barcelona i la seva àrea metropolitana ha crescut del 41%, és a dir, més de 38.255 viatges. En hora punta (entre les 8.45 i les 9.00 h), les motos representen el 20% dels vehicles que accedeixen a la ciutat i poden arribar a pics del 30%. El 65,8% dels motoristes tenen un bon comportament, tot i que una de cada tres motos, normalment de gran cilindrada, realitza una maniobra de risc en hora punta diàriament. Els motoristes consideren que el canvi de carril brusc dels cotxes i la reducció sobtada de la velocitat del vehicle davanter són les situacions que més risc comporten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia