Societat

Més turistes francesos que catalans a Tossa, el 2017

Gairebé una quarta part dels visitants provenen de l’Estat francès

Des de fa un any, el nombre d’“excursionistes” asiàtics ha augmentat a causa del rodatge d’una sèrie sud-coreana a la Vila Vella

L’any 2017 l’Oficina de Turisme de Tossa de Mar va rebre 46.462 persones que van anar a demanar informació. Gairebé una quarta part –10.577, és a dir, el 22,76%– eren turistes de l’Estat francès, que van superar, en nombre, els visitants espanyols (un 21,24%) i els catalans (un 15,95%).

Des del 2015, la nacionalitat francesa és la que més sovinteja a l’oficina de turisme, a l’edifici de la Nau. Fins al 2014, eren els turistes de l’Estat espanyol els més habituals a l’hora de sol·licitar informació. Segons la regidora de Turisme, Maria Àngels Pujals (Tossa Unida, TU), això es deu “a la proximitat i al fet que valoren el recinte emmurallat i l’oferta gastronòmica”.

L’any passat, a banda dels francesos, els catalans i els espanyols, a Tossa hi va haver un 9,02% de britànics (4.190 turistes), un 5,29% d’alemanys (2.459) i un 3,09% d’holandesos (1.437), davant d’un 2,17% d’italians i un 1,32% de països nòrdics. Segons dades de l’Ajuntament, dels Estats Units van arribar 454 visitants i de la resta d’Amèrica, 1.580.

‘Blue Sea’

Des de fa més d’un any a Tossa també hi ha visitants d’origen asiàtic. Alguns comerciants han explicat a la regidora de Turisme que visiten la vila a primera hora i aprofiten per veure els escenaris que apareixen en la sèrie Legend of the Blue Sea (llegenda del mar blau). Hi estan poc, venen en autocar des de Barcelona –la majoria dels cops– i difícilment fan parada a l’oficina de turisme. “Tenen el perfil d’excursionista i que venen per l’efecte crida de la sèrie”, diu Pujals.

La sèrie es va estrenar el novembre del 2016 i la primera temporada es va allargar fins al gener del 2017. També s’ha emès a Taiwan i a les Filipines. L’equip de rodatge, format per una cinquantena de persones, va ser a Tossa el 19 i el 20 de setembre del 2016. Va ocupar uns 80 m² de la platja des Racó i també va rodar al Barri Vell de Girona.

LA XIFRA

10.577
visitants de l’Estat francès van demanar informació a l’Oficina de Turisme de Tossa de Mar, el 2017.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot