Societat

Aportacions dels veïns a les ordenances de Cornellà

Fins al 10 de juny podran dir la seva sobre la proposta de modificació de la normativa, que es vol adaptar a les noves problemàtiques d’incivisme

Els veïns de Cornellà del Terri tenen l’oportunitat de fer aportacions a la modificació de les ordenances municipals relatives al civisme, proposada per l’Ajuntament. Després d’explicar el document en una reunió informativa, ara els interessats tenen temps fins al 10 de juny per passar per l’ajuntament a recollir-lo –també se’l poden baixar del lloc web municipal– a fi d’estudiar-se’l i, si ho veuen convenient, afegir-hi el seu punt de vista. Tot seguit, els tècnics municipals recolliran els comentaris que s’hagin fet arribar i miraran d’incorporar-los al text definitiu, que es pretén portar al ple per a l’aprovació en la segona meitat d’aquest 2018.

L’actual ordenança de civisme va entrar en vigor el 1996 i l’equip de govern considera que ha passat molt de temps i ha quedat obsoleta perquè les problemàtiques han canviat molt. De fet, la reforma gairebé no aprofita res del text vigent. La qüestió dels sorolls i el tema dels horaris d’obertura dels establiments queden força igual, mentre que s’hi incorpora la problemàtica generada pels animals de companyia (en concret, gossos deslligats i les seves defecacions a la via pública), que, segons Coll, és el que està generant més queixes. Els danys al mobiliari urbà és una altra de les qüestions a les quals es dona prioritat.

Campanya

Un cop s’hagi aprovat l’actualització de l’ordenança, començarà una campanya informativa i de conscienciació ciutadana, que serà molt gràfica. L’il·lustrador local Quim Bou serà l’encarregat de dissenyar-la.

LA FRASE

L’Ajuntament de Cornellà aposta de nou per un procés participatiu
Salvador Coll
ALCALDE DE CORNELLÀ DEL TERRI

LA DATA

1996
és l’any
d’entrada en vigor de l’actual ordenança que regula els temes de civisme a Cornellà del Terri.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia