Societat

El concurs internacional de focs de Blanes tindrà tres pirotècnies de fora de l’Estat

Dues empreses italianes i una de suïssa hi competiran del 21 al 26 de juliol

Hermanos Ferrández, vencedora els anys 2017 i 2016, hi actuarà el dia 24

La comissió tècnica del 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava ja ha triat les sis empreses que participaran en l’edició d’aquest any. Del 21 al 26 de juliol, participaran en el concurs de Blanes dues pirotècnies italianes i una de suïssa. Les altres tres són empreses de l’Estat. Els organitzadors han rebut 22 propostes per participar en l’esdeveniment, vuit de les quals eren estrangeres.

El concurs d’aquest any disposa d’un pressupost de 150.000 euros. Els organitzadors han volgut reforçar el caràcter internacional del festival, i per això hi han convidat tres empreses estrangeres. A diferència de l’any passat, la cita durarà sis dies, un més que el 2017, i inclourà un cap de setmana.

El primer dia, el dissabte 21 de juliol, s’ha optat per portar-hi un llançador valencià, la Pirotècnica Caballer FX Global Focs. El dia 22, la italiana Pirotècnica Pyroitaly, que debutarà a sa Palomera. El dilluns 23 hi actuarà la pirotècnica suïssa SGAL; el dimarts 24, la murciana Hermanos Ferrández, que va guanyar l’any passat i el 2016. El dimecres 25, revetlla de la festivitat de Santa Anna, serà el torn de la Pirotècnica Xaraiva, de Galícia, i el dijous 26, el de la italiana Parente Fireworks.

A Girona, pendent

Com és tradició des de fa set anys, el vencedor del concurs de Blanes participa, en l’edició de l’any següent, en la festa de Santa Cristina de Lloret. També hauria de tancar les Fires i Festes de Sant Narcís d’aquest any, però el conveni entre les dues parts no s’ha tancat i, per tant, encara no és segur.

LA DATA

21.07.18
Comença
la 48a edició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava.

LA XIFRA

6
dies
durarà aquest any l’esdeveniment, que inclourà un cap de setmana: el dissabte 21 i el diumenge 22.

Dinou mil euros a les empreses participants

Del pressupost total de la 48a edició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava (150.000 euros), les empreses participants en reben 19.000 pel fet de ser-hi. L’organització en destina 26.000 a despeses d’organització i logística i 8.000 als premis, segons informa l’Ajuntament de Blanes. La vencedora percep 6.000 euros i el dret a participar en l’edició del 2019. El segon classificat, 2.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia