Societat

Girona reclama 77.000 euros a l’exgestora de l’àrea blava

L’Ajuntament inicia els tràmits de la liquidació del contracte a Setex Aparki, a qui no es va prorrogar el contracte fa dos anys

És el saldo de millores que no es van realitzar

L’Ajuntament de Girona reclama 77.000 euros a l’empresa Setex Aparki, l’antiga concessionària de l’àrea blava i verda a la ciutat. Ho fa en concepte de serveis no prestats durant els dos anys que va prestar servei a la ciutat. Tot plegat es remunta al ple municipal del desembre del 2013, en què el consistori va adjudicar la contractació de la gestió del servei d’estacionament a aquesta empresa de Madrid. El termini era de dos anys, i es podia prorrogar dos anys més. En aquest contracte hi havia establertes unes millores que oferia Setex Aparki, com són els dos vehicles de lectura de matrícules o la campanya d’informació del pagament mitjançant el telèfon mòbil. Davant dels incompliments, responsables de l’àrea de Mobilitat van fer un informe desfavorable i es va acordar no prorrogar el contracte. Després de prendre la decisió de no tirar endavant la pròrroga, es va municipalitzar el servei i ho està explotant el mateix Ajuntament.

Des de llavors el consistori ha fet requeriments a Setex Aparki perquè justifiqués les millores que havia fet. Ara, un cop ja ha quedat acreditat el que van executar i el que no van fer tot i tenir-ho signat, el consistori pot tirar endavant la liquidació del contracte. Que és el que va aprovar en el ple dilluns passat l’Ajuntament. La regidora Maria Àngels Planas va fer públic que les millores que no es van efectuar havien deixat un saldo a favor de l’Ajuntament d’uns 257.000 euros. Cal tenir en compte que el consistori, durant el govern l’Albert Ballesta, va frenar el pagament de dues factures: una de 92.000 euros i l’altra de 87.000. Una quantia que ja s’ha fet efectiva. Així, al final, queda un saldo de 77.000 euros a favor de l’Ajuntament, que és la quantia que es reclama. L’empresa també ha de retirar els sensors instal·lats.

LA XIFRA

179.000
euros.
L’Ajuntament va frenar el pagament d’aquest import a l’empresa madrilenya fins que no justifiqués el servei.

LA FRASE

La gent del tercer sector, i Mifas en particular, hauria de rebre una explicació de la pèssima gestió
Sílvia Paneque
portaveu del psc

“Crònica d’un final anunciat”

Una part de l’oposició va retreure al govern municipal la manca de visió respecte a la contractació al seu moment de la madrilenya Setex Aparki, tot i els advertiments. La portaveu del PSC, Sílvia Paneque, assegura que es tracta de la “crònica d’un final anunciat”, i que ja van advertir que no es compliria el plec de condicions que es van requerir. “Era un servei que s’havia de gestionar des del tercer sector”, sosté Paneque, i es mostra satisfeta perquè “el model actual funciona bé”. “La gent del tercer sector, i Mifas en particular, hauria de rebre una explicació no tècnica de la pèssima gestió que ha costat als gironins 77.000 euros”, explica la portaveu del PSC, que conclou que “no es va renovar la concessió perquè va ser un desastre”. Per la seva banda, la portaveu de la CUP-Crida per Girona, Laia Pèlach, va felicitar el govern perquè “és un exemple que durant el servei hi ha hagut un bon control municipal. Volem felicitar-los aquí, però en altres casos no s’ha donat”. Pèlach va reflexionar que “sovint les externalitzacions són un frau, i aquestes dades ens ho demostren”. “Això ens reafirma en l’aposta per la municipalització del servei”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.