Societat

Itinerari en un “bosc terapèutic” de la Garrotxa

Han senyalitzat una ruta de prop de dos quilòmetres que travessa el bosc de can Serra, entre Olot i les Preses, dominat sobretot pel roure pènol

La gent a qui agrada passejar-se pel bosc i, especialment, aquells que hi busquen benestar anímic o físic, tenen ara a la seva disposició una ruta marcada d’uns dos quilòmetres entre els termes d’Olot i les Preses, dins dels límits del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. És un itinerari terapèutic pel bosc de can Serra que es pot iniciar en un extrem del barri olotí de Bonavista. Es va estrenar dijous, amb motiu del Dia Europeu dels Parcs Naturals, que precedia la Setmana de la Natura que comença avui.

Homenatge

A la ruta li han posat el nom de Salvador Grau, en homenatge a qui va ser cap de servei de planificació de l’entorn natural del Departament de Medi Ambient, i que durant uns anys va treballar al parc garrotxí.

El disseny de l’itinerari pel bosc de can Serra l’ha fet l’associació Sèlvans, que els darrers anys ja hi havia fet activitats de manera experimental. Aquest ja és el setè itinerari terapèutic preparat per Sèlvans, que té la col·laboració de la Diputació, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la UdG, les empreses Esteve i Natura i la fundació Caixa d’Enginyers. Els altres sis itineraris d’aquest tipus són a Caldes de Malavella, Girona, Tossa de Mar, la Jonquera, Sant Hilari i Vidrà (Osona).

Roure pènol

El nou camí senyalitzat passa principalment per sota de roures pènols, tot i que també de freixes, aurons, blades i faigs, a més d’altres espècies amb menys presència. El de can Serra és un bosc centenari, poc afectat per la presència humana, tot i que quan s’hi passa s’hi veuen parets seques i algunes cabanes. Sèlvans hi té previst un “bany de bosc” el 9 de juny al matí.

A la inauguració hi van assistir, entre altres, familiars de Salvador Grau i una representació d’afectats per la fatiga crònica i la fibromiàlgia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses