Societat

Societat

5a edició del festival Ludivers

Jocs per a totes les edats

La cinquena edició del Festival del Joc i les Cultures de la Imaginació acaba amb valoracions positives per l’avançament en el calendari

La plaça U d’Octubre torna a esdevenir una gran zona de jocs a l’aire lliure

La cinquena edició del Festival del Joc i les Cultures de la Imaginació de Girona, el Ludivers, va tancar ahir la programació amb una bona acollida dels participants pel que fa a l’avançament en el calendari. El president de l’Associació per al Joc Lliure, Josep Maria Figueras, destacava que “hi ha hagut més afluència de famílies”, en el cas del seu estand, que aplegava les 20 empreses del sector de la joguina no estructurada –aquella que afavoreix que l’infant imagini com hi vol jugar i defugint límits de la competició i el temps–, hi predominava la mainada d’entre zero i vuit anys, per bé que la màxima és promoure el joc en totes les edats i fases vitals.

En aquest sentit, Esther Hierro, representant a Catalunya d’IPA (International Play Association), també emmarcava la nova data al voltant del dia que proposen a l’ONU com a Dia Internacional del Joc, avui, 28 de maig. Van organitzar una gimcana amb proves per a tots els públics per “despertar la consciència lúdica que cadascú porta a dins”, com ara col·leccionar, cercar fotografies o compondre un rodolí. Hierro defensava la importància de jugar per a l’aprenentatge i, en l’edat adulta, millorar aspectes com ara la presa de decisions. “El simple joc del pedra, paper, tisora condensa molts aspectes de l’estratègia” de manera bàsica per als més petits.

La rebatejada plaça U d’Octubre ha estat al llarg del cap de setmana un gran pati de jocs i activitats a l’aire lliure. Moltes joguines de fusta, per bastir estructures, encaixar peces, trencaclosques, puzles, trenets, engranatges i la presentació de novetats. També jocs de taula, contes escenificats amb il·lustracions o titelles, i l’opció d’aprendre disciplines menys difoses com ara l’equilibri sobre les xanques o pilotejar amb raquetes i una pilota lligada a un pal, un tennis idoni per a espais reduïts i amb la comoditat de no haver d’anar a buscar pilotes perdudes i minimitzar riscos al pati propi o al dels veïns.

Figueras defensava el joc lliure i tranquil, en què pares i mares amb infants moguts sovint se sorprenen que acabin concentrant-se i relaxant-se quan troben el fil i se n’imbueixen. A banda, però, hi va haver moltes altres disciplines, com ara el rol, les cartes, robots, simuladors de realitat virtual i videojocs retro dels vuitanta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona