Societat

Uns set mil visitants passen per la Llotja de l’Automòbil

El cap de setmana plujós fa rebaixar les expectatives de la quarantena edició de la mostra dels vehicles antics de Sils

Les eines i les peces de recanvi predominaven a les més de 300 parades

La Llotja de l’Automòbil i la Moto Antiga de Sils no va poder celebrar la seva quarantena edició amb xifres d’aniversari a causa del cap de setmana plujós, però els fidels no van fallar a la cita, una de les més veteranes en aquesta especialitat. L’alcalde de Sils, Martí Nogué, calculava ahir a la tarda que havien passat pel recinte uns set mil visitants, la majoria al llarg de la jornada de dissabte, quan la pluja es va mantenir a ratlla. “Molta gent potser no ha vingut perquè ja es preveia que faria mal temps, i diumenge és quan ho hem notat més”, va constatar Nogué, que recorda que la mitjana de visitants que han rebut els darrers anys oscil·la entre les 8.000 i les 9.000 persones. Tot i que ahir al migdia molts paradistes ja començaven a recollir per l’escassa afluència, els incondicionals dels vehicles antics aprofitaven l’ocasió encara de tafanejar, remenar i comprar entre els més de 300 estands repartits per l’espaiós recinte habilitat des de fa uns vuit anys a la urbanització Mallorquines Est, molt més còmode que l’aparcament de davant l’estació de tren on s’havia celebrat fins llavors. “Vam haver de canviar perquè calia fer unes obres a la zona, i el trasllat forçós va acabar sent tot un encert”, recordava ahir l’alcalde.

Organitzada per la Col·lecció d’Automòbils Salvador Claret, la Llotja de Sils és la degana de les fires i mercats dedicats als vehicles antics que se celebren a la península, i pel nombre d’expositors i visitants és considerada la més important de les celebrades al sud d’Europa. Amb els anys, ha esdevingut també un espai de trobada i intercanvi per als aficionats, que poden trobar-hi accessoris, eines, recanvis de totes classes, joguines, revistes i tota mena d’objectes relacionats amb els vehicles antics, sobretot en motociclisme, incloses màquines històriques de marques com ara Bultaco, Ossa, Montesa, Derbi, Lambretta, Gimson o Sanglas. Fins i tot hi havia una peça especial per a minusvàlids fabricada a la dècada dels trenta.

LA XIFRA

9.000
visitants
sol rebre la Llotja de l’Automòbil de Sils quan la mostra coincideix amb un cap de setmana assolellat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona