Societat

La plaça de la Coma Cros de Salt es dirà 1 d’Octubre

El 90% dels participants d’una consulta popular són partidaris que un espai de la vila rememori el dia del referèndum

Han mostrat la seva opinió 200 persones

Salt tindrà un espai públic que rememorarà el civisme i la valentia dels milers de ciutadans que van defensar el dret a vot en la jornada del referèndum sobre la independència de Catalunya, el passat 1-O. Així s’ha decidit a través d’una consulta popular que s’ha dut a terme a través d’una plataforma digital que l’Ajuntament va posar en marxa a finals de maig. En aquest procés hi han participat gairebé 200 veïns i veïnes, que han deixat palès de manera majoritària que volen que la plaça del davant de la Factoria Cultural de la Coma Cros es digui 1 d’Octubre.

En la consulta, es plantejava una primera qüestió. Es va preguntar inicialment als participants si eren partidaris que es bategés amb el nom d’1-O un indret de la vila. Un 90% van respondre que hi estaven a favor, mentre que un 10% van expressar que eren contraris a aquesta iniciativa. Els usuaris que n’eren partidaris, van triar just a continuació quin lloc consideraven que era l’idoni o el preferit per ser anomenat així. Se’ls va donar tres opcions d’indrets que actualment no tenen nom: l’esplanada de davant de la Coma Cros, la primera rotonda que hi ha a la C-65 sortint del peatge de l’AP-7 de Girona sud o la plaça de davant del mercat cobert. D’entre els favorables, el 84% dels participants es va decantar aleshores per la plaça de la Coma Cros, mentre que només un 11% per la plaça del mercat i un 5%, per la rotonda de l’autopista.

Dinàmica participativa

Aquest ha estat el primer procés que s’ha realitzat a Salt amb la nova plataforma Decidim, que servirà per desenvolupar nous processos participatius. El regidor de l’àrea de Participació Ciutadana, Ferran Burch, destaca que aquesta ha estat una experiència “que obre el camí cap a l’organització i la celebració de futures consultes populars per prendre decisions escoltant el que pensen els veïns”: “La valoració que n’extraiem és positiva i, per això, aquesta dinàmica de participació que hem començat la farem servir en altres temes.”

LA FRASE

Aquesta primera experiència ha sigut positiva i obre el camí a noves consultes populars
Ferran Burch
regidor de participació ciutadana

Plataforma digital

“Construïm una societat més oberta, transparent i col·laborativa.” És la frase que dona la benvinguda a la plataforma on line que l’Ajuntament de Salt va obrir el mes passat. Des d’aquest nou lloc web (Decidim.salt.cat) s’informarà de totes les accions participatives que es duen a terme al municipi. És una pàgina des d’on es gestionaran aquests processos i es basa en la plataforma digital de participació Decidim. Es va poder votar en aquesta primera qüestió d’interès local del 28 de maig al 3 de juny. El consistori va anunciar ahir que farà properament el tràmit per tal que l’esplanada situada davant de la Coma Cros passi a anomenar-se plaça de l’1 d’Octubre. La consulta va sorgir d’una proposta de l’ANC de Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA