Societat

L’‘Aquarius’ ja navega cap al port de València

500 dels 629 rescatats viatgen en dues naus de la Guàrdia Costera italiana

Barcelona s’ofereix per acollir a mitjà termini un centenar dels rescatats

L’Aquarius i els dos vaixells italians Dattilo i Orione naveguen cap al port de València des de les nou de la nit d’aquest dimarts, segons ha anunciat l’ONG Sos Mediterranee.

Comença així l’última part de la travessia al mar de les 629 persones rescatades al Mediterrani la nit del dissabte pel vaixell de rescat de l’organització no governamental. Una part que s’ha endarrerit tres dies, després que tant Itàlia com Malta es neguessin a acollir els rescatats.

El govern espanyol va anunciar ahir dilluns que permetia el desembarcament del vaixell al Port de València, per desencallar el conflicte. Amb tot, els responsables de la nau van alertar que el trasllat no era segur, perquè la capacitat màxima de passatge estava superada. La Guàrdia Costera italiana ha enviat avui dos vaixells, el Dattilo i l’Orione, on s’han traslladat 500 de les 629 persones rescatades. Ara les tres naus viatgen cap a València.

L’incident ha causat polèmica institucional per l’actitud d’Itàlia i Malta i per l’evidència de la manca d’una política comunica per afrontar el fenomen dels refugiats. En aquest sentit, la Comissió Europea ha assegurat aquest dimarts que “incidents” com els de l’Aquarius “no són responsabilitat d’Itàlia, Malta o Espanya” sinó que la gestió de la immigració i el control de fronteres són una “responsabilitat europea en tots els aspectes i que afecta tots els estats membres”.

Barcelona s’ofereix per acollir a mitjà termini 100 refugiats de l’‘Aquarius’

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest dimarts a la tarda que el consistori ha ofert a l’Ajuntament de València un centenar de places per acollir els més de 600 refugiats del vaixell Aquarius.

En una roda de premsa amb el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, i el coordinador del pla Barcelona Ciutat Refugi, Ignasi Calbó, Colau ha explicat que ha parlat amb l’alcalde de València, Joan Ribó, per oferir ajuda a la ciutat. Així, després de la primera acollida “humanitària i d’emergència”, la capital catalana podria acollir un centenar de refugiats en poques setmanes, quan ja estigui estabilitzada la seva situació.

Colau ha agraït el “gest” del nou president espanyol, Pedro Sànchez, per obrir les fronteres als refugiats, però espera que això vagi més enllà, i ha lamentat la “vergonyosa baralla” de diversos països europeus per no acollir aquestes persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia