Societat

El govern espera aquest any el doble de joves immigrants sols

Afers Socials reuneix les entitats que hi treballen per abordar la problemàtica de manera transversal

El Homrani diu que és una de les prioritats del departament

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies calcula que aquest 2018 la xifra de menors no acompanyats (MENA) que arriben a Catalunya es duplicarà respecte a la de l’any passat, en què es va arribar a pràcticament 1.500 joves.

Per fer-hi front, el nou conseller d’Afers Socials, Chakir El Homrani, es va reunir ahir amb les entitats socials que atenen principalment els menors no acompanyats, però també casos d’immigració general, i representants dels departament de Salut, Ensenyament i Interior, entre d’altres. L’objectiu és posar en marxa un grup de treball que abordi la problemàtica d’una manera transversal. El departament, segons va manifestar El Homrani, té aquest tema entre les seves màximes prioritats i ja ha demanat al govern de l’Estat que actuï també amb la màxima responsabilitat.

Més enllà de l’atenció urgent, el conseller va insistir que cal treballar de manera interdepartamental i amb els diferents municipis i entitats socials. El Homrani va recalcar que les emergències humanitàries i la immigració són competència de l’Estat i per això va reclamar que a partir d’ara es pugui treballar conjuntament per fer-hi front.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, es va mostrar totalment disposada a col·laborar amb el govern per poder abordar la problemàtica dels MENA que afecta majoritàriament la ciutat de Barcelona. Ortiz, però, va alertar que el diagnòstic del consistori demostra que molts dels menors acaben sent usuaris de recursos per a persones sense llar, després de deixar els centres residencials de la Dgaia, i va demanar fer un front comú per poder abordar aquesta situació.

‘Aquarius’

El Homrani va valorar positivament l’oferta de Pedro Sánchez per acollir els immigrants de l’Aquarius i va reiterar que Catalunya pot acollir part d’aquests immigrants. No va dir, però, cap xifra concreta. Tot i això, El Homrani va alertar que s’està incomplint la llei marítima i que això “obre precedents perillosos’’. En aquest sentit, va demanar “una estratègia clara d’àmbit europeu”.

LA XIFRA

1.500
joves immigrants sols
van arribar l’any passat a Catalunya. El govern preveu que aquesta xifra es doblarà

Bassa: “Estic a la teva disposició des d’Alcalá Meco”

La consellera d’Afers Socials, Treball i Família destituïda arran del 155, Dolors Bassa, ha encoratjat el seu successor, Chakir El Homrani, a treballar per “millorar la cohesió social pensant en una igualtat efectiva on tothom tingui les mateixes oportunitats”. En una carta enviada al nou conseller i a la qual ha tingut accés l’ACN, Bassa lamenta que “si la situació fos normal”, El Homrani hauria pres possessió al Palau de la Generalitat i després s’haurien trobat al departament per fer un resum de la legislatura anterior, “però vivim en l’excepcionalitat”, assenyala la consellera destituïda.

Bassa també anima el nou conseller a seguir “la premissa de la passada legislatura: la millor política social és un treball digne”. I es mostra convençuda que “procés i progrés són les dues cares de la mateixa moneda”.

Després de fer un repàs de les principals prioritats, entre aquestes la implantació de la renda garantida, Bassa recorda al nou conseller que està a la seva disposició, “ara mateix, des de la cel·la 68 de la presó d’Alcalá Meco i sempre amb el pensament en llibertat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona