Societat

Gastronomia

Per Sant Joan, musclos

Aquest divendres arrenca la setena edició de ‘Revetlles d’estiu amb musclos i cava’ al renovat mercat de Sant Antoni

Durant quatre dies s’oferiran més de 9.000 racions de musclos del delta de l’Ebre, a la marinera i amb cava

Els musclos del delta de l’Ebre conqueriran un estiu més el paladar dels barcelonins coincidint amb les celebracions de Sant Joan i Sant Pere. Per setè any consecutiu, la campanya Revetlles d’estiu amb musclos i cava, que té lloc a mercats de Barcelona i és impulsada pel Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna i el Gremi de Peixaters de Catalunya, tindrà com a protagonista el musclo del delta de l’Ebre, que, segons els seus productors, en els mesos de calor es troba en el moment òptim de maduresa i sabor.

La Federació de Productors de Mol·luscs del Delta (Fepromodel) aporta més d’una tona de producte per a aquesta gran festa, que enguany es concretarà en set mercats barcelonins i en més de 9.000 racions de musclos cuinats a la marinera. El carismàtic mercat de Sant Antoni de Barcelona donarà el tret de sortida a la campanya aquest divendres, 22 de juny, a partir de les 11.30 h. L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats, col·labora per segon any consecutiu en aquesta iniciativa.

Qualitat extraordinària

“Ja estem a plena producció i tenim una temporada d’una qualitat extraordinària, com feia anys que no vèiem. Gràcies a l’avinguda de l’Ebre amb molta aigua i molts sediments, els musclos han gaudit d’una gran quantitat de menjar”, explica Gerardo Bonet, gerent de Fepromodel. L’entitat preveu que aquest estiu la producció de musclo mediterrani serà d’uns 3,5 milions de quilos, un volum estable. D’aquesta quantitat, uns 700.000 quilos es produiran a la badia del Fangar entre els mesos de juliol i setembre, mentre que a la badia dels Alfacs es cultivaran uns 2,8 milions de quilos, des del maig fins al juliol.

La qualitat del producte, amb un sabor suau i una textura fina, fa que aquest musclo, comercialitzat amb la marca Marisc del Delta de l’Ebre, sigui cada vegada més apreciat. “Es tracta, a més, d’un mercat que cada dia valora més els productes de proximitat i de temporada”, explica Bonet, que remarca: “El nostre producte es cultiva en un medi natural que disposa de nombroses certificacions de qualitat ambiental i és reserva de la biosfera. El consumidor valora aquests aspectes.” En relació amb Revetlles d’estiu, Bonet afirma: “Notem els efectes positius de la campanya a Barcelona i com el volum de musclo comercialitzat durant les celebracions d’estiu s’està consolidant a la capital i àrea d’influència.”

‘Revetlletes’ i receptaris

La campanya estrena en aquesta edició Les revetlletes, tallers infantils que se celebraran conjuntament al tast popular dels mercats del Ninot (27 de juny) i la Llibertat (28 de juny), amb motiu de Sant Pere. En aquests tallers, guiats pels monitors del programa educatiu Creix amb el peix, els nens i nenes descobriran, tot pintant, tastant i jugant, que el musclo és un marisc molt saludable, com es cria, els beneficis del seu consum i com cal menjar-lo, entre altres aspectes.

També, com és habitual en aquesta iniciativa, la clientela dels mercats on se celebren les musclades rebran, a partir del 14 de juny i de la mà dels mateixos peixaters, un receptari amb diferents maneres de cuinar els musclos.

Set mercats
Enguany les degustacions populars tindran lloc el 22 de juny, a Sant Antoni; el dia 23, al Carmel i la Concepció, coincidint amb el 130è aniversari del mercat; el 27 de juny, al Ninot i Sants, i el 28, a l’Abaceria i al mercat de la Llibertat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA