Societat

Els premis de la fundació reial ‘fugen’ de la ciutat de Girona

En vista de la negativa de l’Ajuntament de cedir-los l’Auditori, traslladen els actes al PGA de Caldes i al Mas Marroch de Vilablareix

Els alcaldes d’aquests municipis també s’oposen a la presència de Felip VI

Per primer cop en nou anys, la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) haurà de fer l’entrega dels seus premis anuals fora de Girona ciutat i ho farà al Mas Marroch, el centre d’esdeveniments d’El Celler de Can Roca a Vilablareix, el 28 de juny. I l’endemà, divendres, durà a terme la jornada Rescatadors de talent, a l’Hotel Camiral, situat dins el complex del PGA de Caldes de Malavella. Dos emplaçaments privats que substituiran així les instal·lacions de l’Auditori Palau de Congressos després que l’Ajuntament de Girona comuniqués a principis d’any que no podrien utilitzar les instal·lacions per obres.

El mateix ajuntament que, en un ple, també havia aprovat declarar el rei Felip VI persona non grata el mes d’octubre passat, arran del discurs posterior a l’1-O.

Els alcaldes, en contra

L’anunci d’ahir de la FPdGi de la nova ubicació dels premis, però, tampoc ha estat ben rebut pels dos municipis on s’ha previst fer els actes: Vilablareix i Caldes de Malavella. “No podem acceptar de cap manera que una entitat que representa els qui ens piquen, ens empresonen o ens fan marxar del país, vingui a muntar festetes a Vilablareix. No oblidem!”. Aquesta era la piulada de l’alcalde de Vilablareix, David Mascort, emesa poc després de l’anunci. L’alcalde d’aquest municipi, que l’any 2012 ja va declarar la monarquia espanyola non grata, hi va afegir que creia que amb la seva piulada expressava el que pensa la majoria dels seus conciutadans. També l’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, va mostrar-se contrari al fet que en aquesta població, tot i ser en un espai privat, s’hi faci part d’aquesta jornada. “No hi estem d’acord, sobretot, arran dels actes de l’1 d’octubre”, va afirmar Balliu, poc abans de reunir-se amb representants polítics per tractar el cas i pronunciar-s’hi públicament. Posteriorment, d l’equip de govern de Caldes va manifestar en una nota de premsa “el seu profund rebuig” i van assegurar que Felip VI no és benvingut a la seva població. “No oblidem el discurs indigne que el rei va fer el dia 3 d’octubre, amb un silenci absolut sobre les víctimes de la brutal repressió policial que va colpejar i agredir ciutadans i ciutadanes pacífics a Catalunya l’1 d’octubre passat”, afirmen. I afegeixen que la fundació “pot contractar i fer el que vulgui en unes instal·lacions privades però que als carrers i places de Caldes no hi serà ben rebut”.

Premis i tertúlia

Els premis de la FPdGi seran inaugurats pel jugador de bàsquet Pau Gasol, la nedadora paralímpica Teresa Perales i el cardiòleg Valentí Fuster. Tots tres obriran la vetllada de dijous a la tarda, en què protagonitzaran una tertúlia conduïda per la periodista de RNE Pepa Fernández, que presentarà l’acte juntament amb Lucía González, una de les participants del programa Rescatadors de talent.

Els premis Fundació Princesa de Girona, dotats amb 10.000 euros i amb la reproducció d’una obra de l’escultor Juan Muñoz, reconeixen la trajectòria de joves d’entre 16 i 35 anys, així com la tasca d’una entitat que treballi per als joves, guardó que aquest any s’ha concedit per primera vegada a una organització internacional, la francesa Article 1, segons explica la fundació.

LA DATA

28.06.18
Dia
que es farà l’entrega dels premis FPdGi, al Mas Marroch, amb la presència dels reis d’Espanya.

LA XIFRA

10.000
euros
és la xifra amb què estan dotats els premis que s’atorguen a joves per la seva trajectòria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES