Societat

València espera l’arribada del vaixell ‘Aquarius’ aquest diumenge al matí

El govern espanyol assegura que atendrà una a una les 629 persones que viatgen a bord

La portaveu de l’executiu no descarta el retorn de migrants als seus països d’origent

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha confirmat que aquest diumenge al matí arribarà al port de València el vaixell Aquarius i les altres dues embarcacions militars italianes que transporten els 629 immigrants rescatats el cap de setmana passat per Metges Sense Fronteres i SOS Mediterranée i abandonats per Itàlia i Malta, que els van negar el desembarcament.

Celaá ha recordat que el problema de l’#Aquarius és una qüestió “europea” perquè “som persones”. “Hem ofert un port segur perquè les persones estaven en perill”. “Amb total normalitat seran revisades per un servei primer sanitari que pujarà al vaixell i després se’ls tractarà un a un per saber com se’ls acomoda i per atendre totes les seves necessites”. Sobretot amb les dones embarassades que hi ha dins del vaixell, així com els menors.

Sobre la possibilitat d’expulsar immigrants que van a l’Aquarius, Celaá ha assegurat que “no pot descartar res”. El protocol policial i sanitari se segueix, ha dit, segons la normativa europea com a “frontera” i, per tant, no descarta el retorn de migrants als seus països d’origen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia