Societat

Platges metropolitanes: personalitat, qualitat i diversitat

Amb el lema ‘La identitat es troba en la diversitat’, l’AMB, que ja fa 20 anys que vetlla per la qualitat del litoral metropolità, dona el tret de sortida a la nova temporada d’estiu

L’Estiu Metropolità ja està a punt i, per gaudir-ne, els ciutadans poden escollir entre moltes platges, les quals ofereixen una personalitat pròpia i una elevada qualitat, gràcies a la gestió acurada de l’AMB, que ja fa 20 anys que s’encarrega d’aquesta tasca, que es fa tenint en compte la identitat del litoral metropolità i alhora preservant i potenciant la personalitat de cada platja: des de les urbanes, com a Badalona, fins a les platges totalment naturalitzades com la del Prat de Llobregat, passant per aquelles destinades a un públic més familiar com són les de Castelldefels i Gavà.

En concret, les platges del litoral metropolità nord es caracteritzen per ser més abruptes i més estretes, pel tipus de sorra i per la influència del fet de tenir la Serralada Litoral més a prop. Precisament, aquest pendent fa que siguin platges amb més profunditat respecte del nivell de l’aigua. En canvi, el litoral metropolità sud ve marcat per un relleu més suau a la franja costanera, amb platges molt més amples, aigua menys profunda i sorra més fina. Aquest terreny gairebé pla ha servit per potenciar la biodiversitat a través de les dunes híbrides, que han naturalitzat platges com la de Castelldefels i la de Gavà.

La personalitat d’aquestes platges ve marcada per dos elements geogràfics importants que en determinen el paisatge: el delta del Llobregat i el massís del Garraf.

La gestió del litoral nord es basa doncs en un seguiment exhaustiu del risc de pluges fortes per evitar que les rieres inundin la plana sorrenca de les platges. Aquesta vulnerabilitat més elevada porta a tenir una especial sensibilitat per evitar la pèrdua de sorra de les platges i prestar molta atenció a les incidències als equipaments, com ara dutxes i passarel·les, quan es produeixen temporals. Una altra prioritat important és l’accessibilitat entre l’aigua del mar i la sorra per a les persones amb problemes de mobilitat.

La gestió constant de les platges ha donat com a resultat una alta valoració dels usuaris. Així, l’alta qualitat de les platges metropolitanes i la seva personalitat diferenciada són factors que els usuaris valoren molt positivament: gairebé un 8 sobre 10 de puntuació i un índex de satisfacció del 110%, el valor més alt fins al moment. Aquests són els indicadors que es desprenen de la darrera edició de l’enquesta de satisfacció de l’IERMB, encarregada per l’AMB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona