Societat

L’Auditori de Girona manté l’activitat, tot i les obres

El Palau de Fires sí que estarà tancat d’ara fins a l’octubre

L’única entitat a la qual s’ha denegat la celebració d’actes és la Fundació Princesa de Girona, que volia ocupar tots dos espais

L’Auditori-Palau de Congressos de Girona no estarà tancat aquest estiu i mantindrà la seva activitat mentre s’executen les obres per millorar-hi l’accessibilitat, al contrari del que s’havia anunciat el gener passat, quan es va fer públic que s’havia comunicat a la Fundació Princesa de Girona que no hi podria fer el lliurament de premis anuals a causa dels treballs. El que sí que estarà tancat tot l’estiu és el Palau de Fires, on es faran obres de força més envergadura (la principal, la creació d’una nova entrada principal per la banda de la Devesa). La Fundació Princesa de Girona, que ha estat l’única entitat a la qual s’ha denegat la celebració d’actes, havia demanat, com els anys anteriors, ocupar tots dos espais per als seus actes anuals.

Fonts municipals van explicar ahir que al gener encara no estava clar quins dies caldria tancar l’auditori per uns canvis en el sistema de so que s’hauran de fer, tot i que la gran majoria de treballs són d’accessibilitat i se centren en la part exterior de l’edifici, sense que causin cap perjudici a les activitats de dins. El que sí que se sabia és que el Palau de Fires sí que estaria tancat del tot durant les obres, i precisament per això es va triar que es fessin a l’estiu (de juny a setembre), quan no hi havia programada cap fira.

De fet, quan es va fer públic al gener que la Fundació Princesa de Girona no podria usar ni l’Auditori-Palau de Congressos ni el Palau de Fires, el consistori ja va assenyalar que la situació política hi tenia “alguna cosa a veure” i no va oferir cap espai alternatiu. Més endavant, l’alcaldessa, Marta Madrenas, també va deixar clar que l’any que ve, quan no hi haurà obres a cap dels dos espais, també s’oposarà que els premis de la fundació reial es facin a la ciutat.

Activitat a l’Auditori

Entre les activitats que es faran aviat a l’Auditori –on ahir al matí es va fer la Diada de la Gent Gran, que va aplegar més de 700 persones– destaca aquest cap de setmana que ve el congrés regional dels Testimonis Cristians de Jehovà. Es calcula que durant tres dies –de divendres a diumenge– hi assistiran cap a 2.500 persones. També ja està anunciada, per exemple, la segona edició de les Creativations Talks, que hi tindrà lloc el 10 de juliol.

Pel que fa al Palau de Fires, la pròxima activitat que té programada no és fins al Firatast, que es farà de l’11 al 14 d’octubre.

LA XIFRA

4
mesos
(de juny a setembre) duraran tant les obres de l’Auditori com les del Palau de Fires, que no tenen relació.

LES DATES

28.06.18
Tindrà lloc
el lliurament dels premis anuals Princesa de Girona, que s’ha traslladat al Mas Marroch.
24.06.18
Es clourà
un congrés regional de Testimonis Cristians de Jehovà, que aplegarà cap a 2.500 persones a l’Auditori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

L’Audiencia Nacional jutja el jubilat de les cartes bomba

barcelona

La fiscalia alerta cal demostrar el trastorn mental de la dona que va matar la filla a Sant Joan Despí

barcelona
societat

Blanes acull la primera ‘Zombie Walk’ pel Festival Internacional de Cinema

blanes
medi ambient

Barcelona passa de fase de sequera a fase d’excepcionalitat

barcelona
transports

L’aeroport del Prat suma 4,6 milions de passatgers a l’abril, un 9,5% més

barcelona

Vall d’Hebron estrena un espai de rehabilitació per a joves

Barcelona
urbanisme

40è aniversari reivindicant l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà

BARCELONA
GIRONA

La UdG participa en un programa per a entrenadors centrat en dones joves esportistes

GIRONA
canvi climàtic

Augmenten les morts per calor al sud d’Europa

barcelona