Societat

Els LGTB de la Garrotxa es presenten amb el festival ‘Rebentem els armaris’

L’entitat, que té per nom Alliberem-nos, ha organitzat una trobada divulgativa i festiva oberta a tothom i gratuïta

Se celebra el 7 de juliol vinent

Una performance amb un armari que es rebentarà és l’acte central del primer Festival de l’Orgull LGTB+ Rural Rebetem els armaris, que servirà de presentació de la nova associació Alliberem-nos, l’associació LGTB+ de la Garrotxa i que té per objectiu donar visibilitat al col·lectiu que encara està molt estigmatitzat a la Garrotxa. L’entitat organitza aquest festival conjuntament amb l’associació LGTB Talcomsom. És una proposta lúdica i festiva que oferirà a l’entorn de la plaça de braus i al seu interior actes i tallers divulgatius i festius per a totes les edats. “És un festival que vol apoderar les persones per acceptar-se tal com són i no amagar-se per la seva condició sexual. Per això, des del 30 de juny fins al 7 de juliol, s’instal·larà un armari pintat amb la bandera LGTB+ a la plaça Ferrer amb tota la programació”, ha explicat Albert Ortiz, un dels portaveu d’Alliberem-nos.

Ell mateix ha explicat que, a fora la plaça de braus, s’instal·laran tres espais diferenciats i que a dins de l’antic recinte taurí hi haurà un escenari. A l’espai familiar, Dolors Arqué i l’Agrupació Escolta Nostra Dona del Tura d’Olot explicaran contes inclusius per a tota la família; i Nan Mercader oferirà un taller de percussió corporal. A l’espai Explora, membres del col·lectiu La Dalla explicaran quin sentit té el feminisme avui en dia i s’hi podran aprendre danses irlandeses amb l’Esbart Marboleny. Al mateix espai, l’activista Lagarder Danciu presentarà el seu darrer llibre, Sin techo. Danciu és un sensesostre homosexual.

I l’espai Habilitats serà un punt on hi haurà tallers ininterromputs on el públic podrà anar a aprendre o a fer de professor i mostrar les seves dots als altres. La plaça de braus es convertirà en l’escenari dels espectacles i concerts. A la tarda seran per a tota la família, amb diversos jocs inflables i, posteriorment, amb actuacions musicals.

LA DATA

07.07.18.
és el dia en què
se celebra el festival, a l’entorn de la plaça de braus, entre les sis de la tarda i les tres de la matinada

Punt inclusiu i de lliure expressió

Els organitzadors han remarcat que el festival serà un punt inclusiu on tothom hi serà benvingut i podrà expressar-se lliurement. Per això, afirmen que han vetllat perquè no hi hagi cap símbol homofòbic, transfòbic, sexista o racista ni a dalt ni a baix dels escenaris. Els músics i DJ que actuaran a la festa, per exemple, s’han compromès que totes les cançons que sonaran seran respectuoses amb la diversitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia