Societat

Els LGTB de la Garrotxa es presenten amb el festival ‘Rebentem els armaris’

L’entitat, que té per nom Alliberem-nos, ha organitzat una trobada divulgativa i festiva oberta a tothom i gratuïta

Se celebra el 7 de juliol vinent

Una performance amb un armari que es rebentarà és l’acte central del primer Festival de l’Orgull LGTB+ Rural Rebetem els armaris, que servirà de presentació de la nova associació Alliberem-nos, l’associació LGTB+ de la Garrotxa i que té per objectiu donar visibilitat al col·lectiu que encara està molt estigmatitzat a la Garrotxa. L’entitat organitza aquest festival conjuntament amb l’associació LGTB Talcomsom. És una proposta lúdica i festiva que oferirà a l’entorn de la plaça de braus i al seu interior actes i tallers divulgatius i festius per a totes les edats. “És un festival que vol apoderar les persones per acceptar-se tal com són i no amagar-se per la seva condició sexual. Per això, des del 30 de juny fins al 7 de juliol, s’instal·larà un armari pintat amb la bandera LGTB+ a la plaça Ferrer amb tota la programació”, ha explicat Albert Ortiz, un dels portaveu d’Alliberem-nos.

Ell mateix ha explicat que, a fora la plaça de braus, s’instal·laran tres espais diferenciats i que a dins de l’antic recinte taurí hi haurà un escenari. A l’espai familiar, Dolors Arqué i l’Agrupació Escolta Nostra Dona del Tura d’Olot explicaran contes inclusius per a tota la família; i Nan Mercader oferirà un taller de percussió corporal. A l’espai Explora, membres del col·lectiu La Dalla explicaran quin sentit té el feminisme avui en dia i s’hi podran aprendre danses irlandeses amb l’Esbart Marboleny. Al mateix espai, l’activista Lagarder Danciu presentarà el seu darrer llibre, Sin techo. Danciu és un sensesostre homosexual.

I l’espai Habilitats serà un punt on hi haurà tallers ininterromputs on el públic podrà anar a aprendre o a fer de professor i mostrar les seves dots als altres. La plaça de braus es convertirà en l’escenari dels espectacles i concerts. A la tarda seran per a tota la família, amb diversos jocs inflables i, posteriorment, amb actuacions musicals.

LA DATA

07.07.18.
és el dia en què
se celebra el festival, a l’entorn de la plaça de braus, entre les sis de la tarda i les tres de la matinada

Punt inclusiu i de lliure expressió

Els organitzadors han remarcat que el festival serà un punt inclusiu on tothom hi serà benvingut i podrà expressar-se lliurement. Per això, afirmen que han vetllat perquè no hi hagi cap símbol homofòbic, transfòbic, sexista o racista ni a dalt ni a baix dels escenaris. Els músics i DJ que actuaran a la festa, per exemple, s’han compromès que totes les cançons que sonaran seran respectuoses amb la diversitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera
medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona