Societat

societat

Membres d’Arran s’encadenen al parc Güell pel turisme massiu

Dos membres de l’organització juvenil Arran es van encadenar ahir a les potes de l’estàtua del drac del parc Güell com a protesta contra el model turístic de la ciutat. Alhora, van penjar unes pancartes en què rebutjaven el turisme massiu. Els activistes van folrar les cadenes per no danyar l’escultura de Gaudí i van estar encadenats durant una hora i mitja, fins que els Mossos d’Esquadra van tallar les cadenes i van desallotjar els joves, que no van oposar resistència.

L’acció va ser la primera de la campanya Capitalismofòbia, que Arran té previst dur a terme aquest estiu per denunciar que el model turístic actual és “insostenible”. “El parc Güell s’ha convertit en una icona turística de Barcelona i és per això que hem volgut donar el tret de sortida a la nostra campanya aquí”, va explicar la portaveu de l’acció. Segons l’organització, el model turístic “està dissenyat únicament i exclusivament d’acord als interessos econòmics de la classe que ens explota” i la protesta és una “manifestació de la lluita de classes”. Així, algunes de les mesures que reclama Arran són la prohibició de l’activitat de les empreses relacionades amb els pisos turístics, la limitació del nombre de creuers que arriben als ports catalans, l’augment dels impostos a les empreses del sector turístic i la millora de les condicions laborals dels treballadors del sector, sobretot dels “treballs feminitzats”, com ara el de les cambreres d’hotel.

El grup municipal del PP va reaccionar a l’acció demanant al govern municipal “sancionar qualsevol atac dels radicals contra el turisme, que perjudica la imatge de la ciutat i atemoreix el sector turístic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS