Societat

La Flama del Canigó il·luminarà “un espai emblemàtic” de Girona

L’acte de rebuda es manté a la plaça del Vi i hi haurà també una bicicletada

La Flama del Canigó arribarà dissabte que ve a “un espai emblemàtic” de Girona, d’on il·luminarà la ciutat, segons va anunciar ahir Òmnium Gironès, que no va voler precisar de quin espai es tractava. El tradicional acte de rebuda, organitzat per Òmnium Gironès, Fal·lera Gironina, l’ADAC, la Fundació Llibreria Les Voltes, l’ANC Girona, El Forn i l’Ateneu 24 de Juny, es mantindrà, però, a la plaça del Vi, on s’instal·larà una pantalla per veure com la flama arriba a aquest espai simbòlic. En l’acte, que començarà a dos quarts de set de la tarda, hi haurà el tradicional ball de l’àliga, el lliurament del quinqué amb la flama a l’ajuntament, la distribució de la flama entre disset associacions i entitats de la ciutat, diverses actuacions i la lectura del manifest, que aquest any anirà a càrrec de Lluïsa Geronès, de l’associació AKAN, que llegirà un test del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, escrit a la presó de Soto del Real. A més, a la plaça del Vi es vendran fanalets, com és tradicional.

L’acte de rebuda de la flama anirà precedit, com és habitual, per una cercavila. Partirà a les sis de la tarda de la plaça de la Independència i estarà amenitzada per la Fal·lera Gironina, els Gegants de Santa Eugènia, els Diables de l’Onyar, la Banda Marcial 504 i Aires Gironins (GEiEG) durant el seu recorregut fins la plaça del Vi.

Bicicletada

Una de les novetats és que s’ha organitzat una bicicletada a primera hora de la tarda. Començarà a dos quarts de cinc al pavelló de Fontajau i recorrerà alguns dels principals carrers de la ciutat (pont de Fontajau, plaça Güell, carrer del Riu Güell, passeig d’Olot, carrers d’Emili Grahit, Balmes, Joan Maragall i la Gran Via Jaume I) fins a arribar a la plaça de la Independència.

Revetlla Groga de Sant Joan a Fora Muralla

La gran novetat de la jornada, ja a banda de la rebuda de la Flama del Canigó, és la celebració de la Revetlla Groga de Sant Joan que ha organitzat Girona Vota –formada per divuit entitats i partits sobiranistes de la ciutat– i que tindrà lloc a partir de les 8 del vespre als jardins de Fora Muralla. Hi haurà servei de bar i música fins a l’hora del sopar popular, que té un preu de 18 euros per als adults i de 10 euros per als infants d’entre cinc i dotze anys. Els tiquets es poden comprar a la llibreria Les Voltes i a la guingueta dels jardins de les Pedreres. La revetlla inclourà la música en directa d’Ovella Xao i sessió de Gresca Catalana. Els beneficis es destinaran a la caixa de resistència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia