Societat

El Celler de Can Roca, segon millor restaurant del món

L’Osteria Francescana de Mòdena es corona com el millor restaurant del planeta

The World’s 50 Best col·loca el Disfrutar de Barcelona al número 18 i el Tickets d’Albert Adrià, al número 32

Uns germans Roca pletòrics van tornar ahir a pujar al podi dels millors restaurants del món, ja que segons The World’s 50 Best 2018 el Celler de Can Roca és el segon millor restaurant, darrera l’Osteria Francescana de Mòdena, que va ser escollit el millor de tots.

El tercer millor restaurant va ser el Mirazur de Menton, a Occitània, i el quart, l’Eleven Madison Park de Nova York, que, a més, es va coronar com el millor restaurant de Nord-amèrica. Aquest restaurant va ser l’any passat el primer.

El Celler de Can Roca de Girona havia aconseguit el 2016 la tercera plaça i ja fa deu anys que estan entre els cinc primers i vuit que tenen plaça al pòdium: van ser líders el 2013 i el 2015, i el 2016, segons. L’alegria ahir de la família Roca va ser total i completa.

En una gala digna de Hollywood al Palau Eskalduna de Bilbao, els germans Roca van brillar amb llum pròpia. Però també ho van fer els restaurants Disfrutar i Tickets de Barcelona, escollits com el 18è i el 32è. Els artífexs del Disfrutar del carrer Villarroel són Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch i ja tenen dues estrelles Michelin. El Tickets és un dels restaurants d’una nova estrella que no para de créixer, Albert Adrià.

Tres restaurants bascos van ser també distingits: el Mugaritz de Sant Sebastià va quedar en novena posició i l’Asador Etxebarri d’Axpe, el desè. Un altre conegut i sempre premiat, l’Arzak de Sant Sebastià, va quedar en el número 31. El restaurant triat per al número 5 va ser el Gaggan de Bangkok, el millor de l’Àsia, i en el número 6 i 7, dos restaurants peruans, el Central i el Maido. El número 8 va ser per al Bravo to Arpège de París.

L’any passat en el número 1 es va situar l’Eleven Madison Park; en el número 2, l’Osteria Francescana, i el 3r va ser El Celler de Can Roca. L’any passat el 4t millor restaurant del món va ser el Mirazur; el 5è, el Central de Lima; el 6è, l’Asador Etxebarri; el 7è, el Gaggan de Bangkok; el 8è, el Maido de Perú; el 9è, el Mugaritz d’Errenteria, i el 10è, l’Steirereck de Viena.

La llista de millors restaurants del món a partir del número 50 ja es va donar a conèixer fa uns dies. En aquesta llista i com a únic català hi ha Albert Adrià, en el número 95. També ha estat distingit el xef de Dènia Quique Dacosta, que ha quedat situat en el número 68. Altres restaurants de l’Estat que han entrat a la llista del “51 al 100” són el Nerua de Bilbao, amb el número 57 (l’any passat va ser el 56è); el Martin Berasategui, de Lasarte, al número 76 (millor que l’any passat, quan va ser el 77è); l’Elkano de Getaria, amb el número 77, i el Diverxo madrileny de Dabiz Muñoz, que ha entrat a la llista amb el número 96, just darrera d’Adrià.

LES XIFRES

10
anys
fa que els tres germans Roca estan entre els cinc primers millors restaurants.
2
restaurants
d’Albert Adrià han estat premiats, el Tickets (32) i l’Enigma (95).
2
restaurants
de Lima han obtingut el sisè i el setè lloc i un de Bangkok, el cinquè.

El Premio Nacional Albert Adrià és el número 95

El xef barceloní Albert Adrià va aconseguir ahir dues distincions. El seu restaurant Tickets va ser considerat el número 32 d’entre els millors del món i l’Enigma ha entrat a la llista anomenada “millors restaurants del món del 51 al 100”, amb el número 95.

Albert Adrià és el flamant guanyador del Premio Nacional de Gastronomia 2017 al millor cap de cuina que atorga la Reial Acadèmia de Gastronomia (RAG) i la Cofradía de la Buena Mesa. Amb tres estrelles Michelin, el germà petit de Ferran Adrià és el responsable dels restaurants del grup elBarri, que inclou Tickets, Enigma, Hoja Santa, Niño Viejo, Pakta i Bodega 1900. La Reial Acadèmia de Gastronomia va donar a conèixer els guanyadors de la 43a edició d’aquests Premios Nacionales divendres, dia 15. Els premis reconeixen la tasca dels millors professionals vinculats amb el sector gastronòmic durant l’any passat i s’entregaran el 25 de juny, dilluns que ve, en una gala que es farà al Museu Reina Sofia, a Madrid.

Després d’un llarg procés d’aprenentatge al costat de mestres com ara Escribà i Torreblanca, i finalitzada la seva etapa a elBulli, Albert Adrià va idear elBarri, un projecte de gastronomia global integrat pels restaurants Tiquets, Enigma, Hoja Santa, Niño Viejo, Pakta i Bodega 1900 a Barcelona. A més és creador, director i xef de l’espai Heart a Eivissa i de Bacardí Innovation Lab, el primer taller creatiu exclusivament dedicat als còctels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona