Societat

L’Audiència Nacional rebaixa de 13 a 10 anys la pena a un dels acusats d’Altsasu

El tribunal admet “errors” en la sentència dictada l’1 de juny, que va condemnar els joves a penes d’entre 2 i 13 anys de presó

L’Audiència Nacional ha rebaixat de 13 a 10 anys de presó la pena que li va imposar a Iñaki Abad, un dels vuit joves acusats d’agredir dos guàrdies civils i les seves parelles a Altsasu. El tribunal ha admès “errors” en la sentència dictada el passat 1 de juny, que va condemnar als vuit acusats a penes de 2 a 13 anys de presó, però va descartar els delictes de terrorisme. En la interlocutòria d’aclariment, la secció primera de la Sala Penal reconeix que en la fonamentació jurídica de la sentència va indicar que s’havia d’imposar una pena de 2 anys de presó per cada un dels tres delictes de lesions que va ser condemnat Abad, tot i que finalment se’l va condemnar a 3 anys de presó per cada un. La Sala ha estimat la petició de la defensa d’Abad i li ha rebaixat un any per cada delicte de lesions. Així, finalment li ha imposat una pena de deu anys de presó.

Set dels vuit condemnats, entre reixes

A més dels 10 anys que ha imposat finalment a Abad, l’Audiència Nacional va condemnar Oihan Arnanz a 13 anys de presó, Jokin Unamuno i Adur Ramírez de Alda a 12 anys; Jon Ander Cob, Julen Goikoetxea i Aratz Urrizola, a 9 anys i Ainara Urkijo a 2 anys de presó. Excepte Ainara Urkijo, que va ser condemnada per un delicte d’amenaces i desordres públics i és l’única que ara es troba en llibertat, la resta dels acusats se’ls ha declarat culpables dels delictes d’atemptat als agents de l’autoritat i lesions.

En el cas d’Iñaki Abad i Oihan Arnanz se’ls va condemnar també per desordres públics. La fiscalia sol·licitava entre 12 any i 6 mesos i 62 anys i 5 mesos de presó per als joves d’Altsasu i mantenia l’acusació del delicte de terrorisme.

Els fets es van produir a l’octubre del 2016 després d’una baralla de matinada entre membres de la Guàrdia Civil (fora de servei), les seves parelles i els joves en un bar d’Altsasu. Abans del judici, tres dels joves ja es trobaven en situació de presó preventiva des de feia més de 500 dies. Per tant, l’única dels condemnats que queda actualment en llibertat és Ainara Urkijo, la resta estan tots entre reixes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia