Societat

La moció de censura de Badalona prospera amb els vots de PP, PSC i Cs i el socialista Àlex Pastor és investit alcalde

L’executiu municipal del PSC assumeix que la governabilitat “no serà fàcil”

Promet un any de “diàleg” i “neutralitat institucional”

La moció de censura contra l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater (Guanyem), ha prosperat amb els vots a favors del PP i Ciutadans. D’aquesta manera, Dolors Sabater ha deixat de ser alcaldessa de Badalona. El socialista Àlex Pastor, que és qui va presentar la moció socialista, s’ha convertit aquest mateix dimecres en l’alcalde de Badalona.

Després de la votació, la ja exalcaldessa Sabater ha entregat la vara al nou alcalde Badalona .

El nou alcalde assumeix que la governabilitat “no serà fàcil” amb només tres regidors, però promet “diàleg” amb tots els partits i assegura que el canvi d’alcaldia “val la pena” per garantir un Ajuntament “transparent, eficaç, treballador i que garanteixi la plena neutralitat institucional”. L’alcaldessa sortint ha retret al PSC que s’hagi aliat amb el PP de Xavier Garcia Albiol per arribar al poder, nega la guerra de banderes i avisa la ciutadania que el PSC vol “capitalitzar accions que el govern deixa a punt de solfa per fer creure que ha estat arribar i moldre”.

En tot moment hi ha hagut protestes contra la moció de censura a l’exterior de l’ajuntament, on s’han concentrat diverses persones amb pancartes i xiulets i han cridat consignes a favor de Sabater i contra els socialistes, populars i ciutadans que han provocat el canvi de govern.

L’espectacle d’Albiol

El líder del PP a Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha protagonitzat un episodi que ha gafat per sorpresa a tots els presents quan ha provocat un recés en el ple municipal per acabar de valorar el seu posicionament, després d’haver escoltat el discurs del candidat socialista a l’alcaldia, Àlex Pastor.

Albiol, després d’una intervenció de més de vint minuts ha assegura que els 10 regidors populars no estaven “en condicions” d’oferir el seu suport a Pastor i ha demanat aturar durant un quart d’hora el ple per poder esclarir el seu posicionament. Durant la seva exposició, Albiol ha carregat contra l’actual govern, però ha centrat bona part del seu discurs a criticar el PSC per haver facilitat la investidura de Sabater el 2015 i per haver-se “amagat” en les darreres setmanes en lloc d’obrir converses per negociar l’acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva