Societat

La fundació reial espera fer els premis a Girona el 2019

La directora de la FPdGi admet que els ha “sabut greu” la negativa d’aquest any de l’Ajuntament i recorda que llogaven l’Auditori des del 2010

Reivindica la seva tasca per la visibilització dels joves

La directora general de la Fundació Princesa de Girona, Mònica Margarit, va admetre ahir que la negativa de l’Ajuntament de Girona perquè utilitzessin aquest any l’Auditori-Palau de Congressos i el Palau de Fires per celebrar els seus premis anuals, com havien fet els set anys anteriors, els ha “sabut greu”, però que la “respecten”, i va assenyalar que esperen poder tornar a usar aquests equipaments l’any que ve, un cop ja no hi hagi les obres que s’hi estan fent aquest estiu. “Des de l’any 2010 que llogàvem l’Auditori i la Fira cada any i esperem que els puguem tornar a llogar quan acabin aquestes obres”, va afirmar Margarit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Pel que fa al contratemps d’aquest any, va destacar que “l’important és trobar solucions” i va opinar que la que ells han trobat –celebrar els premis el dia 28 al Mas Marroch, a Vilablareix, i la jornada amb estudiants el dia 29 a l’hotel Camiral de Caldes de Malavella– és “magnífica”. Sobre el rebuig també dels consistoris de Vilablareix i Caldes a la visita del rei, Margarit va destacar que es tracta d’“un acte privat” d’una “fundació privada que rep tots els fons dels patrons” i que se “celebra aquest any també en un espai privat”, i va assenyalar: “Em sap greu que als alcaldes no els agradi que celebrem un acte ple de joves i que l’únic que persegueix és augmentar la visibilitat dels joves al nostre país.”

Pel que fa al fet que la polèmica hagi esquitxat els germans Roca –propietaris del Mas Marroch–, Cunillera va lamentar-ho i va definir-los com a persones “esplèndides i hospitalàries”. Precisament els Roca es van defensar ahir de les crítiques apel·lant a l’hospitalitat (més informació a la pàgina 13).

D’altra banda, Margarit va deixar clar que la fundació mai no canviarà de nom ni la seva vinculació amb la monarquia espanyola perquè aquest n’és l’origen i això els permet també tenir patrons de tot l’Estat espanyol. “Això mai ha estat sobre la taula”, va assegurar.

LA FRASE

Des del 2010 que llogàvem l’Auditori i la Fira, i esperem tornar a fer-ho quan acabin aquestes obres
Mònica Margarit
directora general de la fundació princesa de girona

Canvis en l’acte amb motiu de la nova ubicació

La directora de la FPdGi, que va afirmar que ha mirat de centrar-se en la feina i que “el soroll exterior” l’afectés “al mínim possible”, va admetre que el canvi d’ubicació els ha suposat “un repte” i els ha obligat “a canviar molts aspectes de la producció de l’acte”. En aquest sentit, va assenyalar que ha calgut “canviar una mica el concepte, perquè la sala és diferent i el nombre de gent que hi cabrà no és el mateix”. Per això, va explicar que s’ha potenciat “l’streaming de manera més activa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia