Societat

L’Audiència de Navarra no veu risc de fuga o de reiteració del delicte en el cas de la Manada

A la interlocutòria, el tribunal també destaca els 500 quilòmetres que separen condemnats i víctima

La secció segona de l’Audiència de Navarra, que ha concedit la llibertat sota fiança als cinc membres de La Manada, considera que les circumstàncies han canviat i ja no existeixen els motius que en el seu dia van portar a mantenir-los a la presó, com el risc de fuga o la reiteració delictiva. La interlocutòria cita en concret la “insolvència” dels processats per “procurar-se una fuga eficaç”, la falta d’amistats o relacions que els puguin ajudar a aconseguir-la i “el fet notori que han perdut tota capacitat d’anonimat” . La interlocutòria, dictada amb el vot discrepant del president del tribunal, demana per als cinc acusats una fiança de 6.000 euros per a la posada en llibertat provisional.

La sala explica que, a més de les característiques i gravetat del delicte imputat i de la pena pendent, han de tenir en compte les circumstàncies concretes del cas i les personals dels imputats, així com el pas del temps que modifica les circumstàncies i obliga a ponderar les dades personals i les del cas en concret conegudes en moments posteriors. Per aquest motiu subratlla que el risc de fuga vinculat en el seu dia a les altes penes sol·licitades “ha perdut notablement força” amb les condemnes a 9 anys de presó dictades. Pel que fa al risc de reiteració delictiva, la sala rebutja com a base una causa oberta a Còrdova contra quatre dels cinc processats per fets similars a la població de Pozoblanco. Tenen en compte, de totes maneres, les “extraordinàries dificultats” que trobaran per a una vida normal per a la “magnitud” del “rebuig social” que ha generat “la repercussió” que ha tingut el cas.

La resolució també aborda el dret a la intimitat de la víctima i el seu entorn per destacar la distància de 500 quilòmetres que separen els domicilis del membres de La Manada, a Sevilla, amb el de la víctima, a Madrid. En aquest sentit, precisa que aquesta distància pot “garantir la tranquil·litat de la jove”.

El magistrat José Francisco Cobo alerta que les mesures adoptades sobre La Manada poden ser “ineficaces” respecte a la protecció de la víctima, en el seu vot particular contrari a la posada en llibertat amb una fiança de 6.000 euros. El president del tribunal és l’únic dels tres membres de la sala que ha votat en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS